Het vrolijke herfst voorleesboek – Marianne Busser & Ron Schröder

Vrolijke herfst voorleesboek, het Boek omslag Vrolijke herfst voorleesboek, het
Marianne Busser & Ron Schröder
Van Holkema & Warendorf

Het verhaal

Het vrolijke herfst voorleesboek is het laatste deel in de reeks van vier seizoenenboeken. In deze gezellige bundel staan versjes, liedjes en verhaaltjes over de herfst: met grote paddenstoelen, glimmende kastanjes en dikke kruisspinnen. Beertje Benjamin gaat eikels planten en Kobus en Kwak zijn druk met voorjaarsbollen. Varkentje Knorrepot zou het liefst de hele dag in zijn bed blijven liggen, terwijl de drie jongetjes juist druk bezig zijn in het park. En waarom slaapt het mannenkoor een hele nacht op het dak?

Juf Sanne zegt:

Alle herfstige onderwerpen komen aan de orde in dit schattige seizoensboek. Elk boek uit deze reeks begint  met een prachtige plaat waar alle figuren die in het boek voorkomen op staan samen met een sfeervol versje dat zeer zeker makkelijk aan te leren is. Op de plaat valt een hoop te zien en te bespreken met de kinderen. Daarnaast kun je, na het voorlezen van een verhaal of versje, altijd even terug bladeren in het boek om weer terug te kijken op de grote plaat. Een versje of dat je maar beter geen paddenstoelen kunt plukken, een verhaal of het planten van bloembollen, de vogels die aan de vogeltrek beginnen en over een appelboom die zijn bladeren verliest. Handige onderwerpen die zeker langskomen als je het in de klas hebt over de herfst. Het boek sluit daar naadloos op aan. Ook staan er diverse liedjes met notatie in het boek. Het mooie is nu dat je sinds kort ook de liedjes van alle seizoensboeken kunt downloaden op iTunes. Mijn conclusie? Een zeer divers en mooi boek die in een kleutergroep zeker zijn bruikbaarheid zal bewijzen!