Het tri-tra-tranenboek – Ilona Lammertink & Lucie Georger

Tri-tra-tranenboek, het Boek omslag Tri-tra-tranenboek, het
Ilona Lammertink & Lucie Georger
Clavis

Clavis komt met een nieuwe reeks: Bubbels en Bobbels genaamd. Een reeks die kinderen wil leren om, samen met hun opvoeders, van negatieve emoties (bobbels) positieve emoties (bubbels) te maken. Ik ben erg te spreken over dit concept. Ilona Lammertink heeft Het tri-tra-tranenboek geschreven n.a.v. haar ervaringen met kinderen in haar praktijk voor kindertherapeute. Het is niet zomaar door iemand geschreven maar door een expert met veel ervaring en verstand van zaken.

Het boek gaat over Julie, een meisje van 4. Ze heeft moeite met het controleren van haar emoties. Ze vindt dat de tranen haar in de weg zitten en wil leren ermee om te gaan. In het boek wordt ze gesteund door haar omgeving en krijgt ze handvatten toegereikt om een meisje met zelfvertrouwen te worden. Prachtig boek met een goede rustige opbouw, het zou vele kinderen wellicht bekend voorkomen en kunnen helpen. Achterin het boek staan tips voor ouders en begeleiders, hele laagdrempelige tips. Wat ik vooral goed vind, is dat het boek /  de auteur de tranen toelaat en onderscheid maakt tussen de soorten tranen. Grote dikke tranen bij heftig verdriet en stille tranen die je niet ziet maar wel voor spanning zorgen. Een heuse krachtspreuk zorgt ervoor dat het kind een houvast heeft. Het krijgen van zelfvertrouwen komt niet in 1 dag, dit boek kan een enorme steun voor jou en jouw kind. Echt een aanrader!