Het Kleurenwinkeltje – Marianne Busser & Ron Schröder

Kleurenwinkeltje, het Boek omslag Kleurenwinkeltje, het
Marianne Busser & Ron Schröder
The House of Books

Er stonden eens twee winkeltjes
gezellig zij aan zij
maar op een dag toen kwam er nog 
een derde winkel bij. 

Marjolein is dol op kleuren. Daarom verkoopt ze allemaal gekleurde dingen om de wereld mooier en vrolijker te maken, zoals ballonnen, vlaggetjes, slingers, stiften, en kleurpotloden. En natuurlijk heeft ze ook verf in alle kleuren van de regenboog.

Juf Sanne zegt:

Na het enorme succes van het Letterwinkeltje en later ook het Cijferwinkeltje kwam vorig jaar ‘het Kleurenwinkeltje’ uit. Eigenlijk volstaat de titel niet helemaal want vormen worden ook uitvoerig besproken.

In de winkel van Marjolein kun je kleuren kopen. Verf, stiften, papier, het is er één kleurrijke bedoeling! Van de tekening straalt een hoop plezier en vrolijkheid af. Elke plaat op zich is weer een zoekplaat want op elke bladzijde staat het Kleurenschildertje klaar met een opdracht van het zoeken van een aantal vormen in een bepaalde kleur.
Verder wordt er in het boek ingegaan op het mengen van kleuren en de verschillende mogelijkheden van vormen. Marjolein is erg creatief en bedenkt oplossingen voor verschillende problemen waarmee haar klanten in de winkel komen. Ik vind de tekenstijl van Ingrid ter Koele heel sfeervol en op bijna elke bladzijde zit er wel een grapje verstopt.

Net zoals bij de andere uitgaven van de winkeltjes boeken zit er bij het Kleurenwinkeltje een cd met liedjes. De liedjes gaan over het winkeltje van Marjolein, verschillende liedjes over kleuren, tekenen en eentje over vormen. Heel handig natuurlijk om lekker in te klas te gebruiken en te zingen over de kleuren en het boek. Op de cd met liedjes staat ook een pdf bestand met daarop alle titels van de liedjes en ook de teksten.