Het grote Sinterklaasjournaal voorleesboek – Ajé Boschhuizen

Grote Sinterklaasjournaal voorleesboek, het Boek omslag Grote Sinterklaasjournaal voorleesboek, het
Ajé Boschhuizen
Podium

De inhoud:

Voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van Het Sinterklaasjournaal is er nu dit boek met vijftig korte voorleesverhalen, rebusgedichten en Kort nieuws van Dieuwertje. In een groot, donker bos zijn de Hoofdpiet, de Wellespiet en Pietje Precies verdwaald. Verdrietig en moedeloos zitten ze bij de zakken neer. Ondertussen werkt Titus Tillema in zijn rommelschuurtje aan een verlanglijstjesmachine, zeurt meneer Zanik over zijn cadeautjes en probeert de Huispiet voor de zoveelste keer de Pieten te tellen. Dieuwertje Blok ziet in haar televisie-uitzending dat Pietje Paniek het Grote Boek van Sinterklaas is kwijtgeraakt en ze helpt de Rijmpiet zijn rijmpjes af te maken. Vinden de Pieten de weg naar huis? Komt het Grote Boek terug? En zullen we eindelijk te weten komen hoeveel Pieten Sinterklaas heeft?

Juf Sanne zegt:

Ik kan het heel kort houden en zeggen: GEWELDIG. Maar dan heb ik echt niet genoeg verteld. Wat een heerlijk boek! Zoals te verwachten is het boek volledig in de geest van Het Sinterklaasjournaal. De verhaaltjes zijn kort dus zeer geschikt om in de klas tijdens het melk drinken voor te lezen. Soms is het een op zichzelf staand verhaal en soms is het een verhaal met een aantal hoofdstukken en een verhaallijn. Alle verhalen zijn bijzonder vol humor en je ziet het eigenlijk gewoon levendig voor je. Het boek is voorzien van grappige tekeningen in een herkenbare stijl. In verhaaltjes komen bekende elementen uit het journaal terug, zoals het precisiestrooien, Huispiet die altijd de Pieten probeert de tellen en het korte nieuws van Dieuwertje. Absoluut een aanrader voor fans van Het Sinterklaasjournaal zowel thuis als op school.