Het grote Liselotje voorleesboek – Marianne Busser & Ron Schröder

Grote Liselotje voorleesboek, het Boek omslag Grote Liselotje voorleesboek, het
Marianne Busser & Ron Schröder
Unieboek Spectrum

Het boek:

Een heerlijk voorleesboek op rijm over het bekende prinsesje Liselotje. Liselotje maakt van alles mee: ze is jarig, gaat op zwemles, viert kerst, mag naar groep één, en nog veel meer. En natuurlijk speelt haar papa – de koning – een grote rol in deze avonturen. Hij kan alles steeds nét iets minder goed dan zijn dochtertje. Hij luistert vaak niet, hij is sneller bang, gauw jaloers en ga zo maar door. Als Liselotje bijvoorbeeld naar groep één mag, wil de koning ook. Als de koningin hem thuis houdt, wordt de koning heel boos. Als dat maar goed gaat …

Juf Sanne zegt:

Liselotje is een ….?
En ze woont in een …..?
In een land hier …….. ?
Waar heel veel ………. ?

Grote kans dat jij deze bovenstaande tekst kunt afmaken! Want de Liselotje boeken zijn al jaren favoriet bij kinderen, ouders en leerkrachten. Heerlijk! Ik ben dol op de boeken van Liselotje en ik vind ze zeer bruikbaar in de klas. Elk jaar weer kan ik  tijdens Sinterklaas, Kerst of Pasen binnen 1 minuut kinderen aan mijn lippen laten hangen. De tekeningen van Dagmar Stam zijn, ook voor de kinderen, erg grappig. Het hondje wordt altijd als eerste gezocht en de vader van Liselotje is natuurlijk wel een beetje gek! De voorspelbaarheid van de zinnen op rijm maakt het een perfecte activiteit om door de kinderen te laten afmaken. Het gaat eigenlijk vanzelf, de woorden vliegen uit de monden van de kinderen, met veel enthousiasme.

Als ouder heb ik de Liselotje boekjes keer op keer weer voorgelezen aan mijn dochter en begin ik weer opnieuw met mijn zoontje die steeds zo smakelijk zit te lachen om die gekke koning. Hij geniet met volle teugen, en ik geniet met hem mee!