Het Boekenliefje – Helen Docherty & Thomas Docherty

Boekenliefje, het Boek omslag Boekenliefje, het
Helen Docherty & Thomas Docherty
Clavis

Het boek:

In elk huis, bij alle dieren, wordt er ‘s avonds voorgelezen. Maar dan beginnen alle boeken te verdwijnen. Een dapper konijntje wil het mysterie van de verdwenen boeken oplossen, en ontdekt dat er een verdrietig klein boekendiefje rondsluipt. Het boekendiefje wil heel graag een boekenliefje zijn en zoekt iemand die hem wil voorlezen … Een magisch verhaal over het belang van voorlezen voor het slapengaan. Dit wordt ongetwijfeld hét lievelingsboek van elke voorlees-bevorderaar!

Juf Sanne zegt:

In het Jaar van het Voorlezen brengt Clavis dit allerschattigste boek uit over een wezentje dat boeken steelt. Konijn neemt zijn maatregelen want boeken stelen, dat kan natuurlijk niet! Het boek heeft prachtige illustraties waarop veel nieuws te ontdekken valt. Mijn zoontje vond het leuk om het Boekenliefje telkens te zoeken op elke pagina. Zeer bruikbaar tijdens de boekenweek op school of juist lekker thuis op bed voor het slapen gaan.