Grote Anna leert hockey spelen – Kathleen Amant

Grote Anna leert hockey spelen Boek omslag Grote Anna leert hockey spelen
Kathleen Amant
Clavis

Het boek:

Grote Anna wil leren hockeyen, net als haar buurjongen Arthur. Ze gaat met mama naar de winkel om een echte hockey-outfit. Ze krijgt een stick, beenbeschermers en een bitje. Op hockeyles leert Alexander haar en de andere meisjes hoe ze met de stick tegen de bal moeten slaan. Dat is best moeilijk! Anna oefent hard in de les, maar ook thuis in de tuin met buurjongen Arthur. Als ze goed genoeg is, mag Anna voor het eerst meedoen met een wedstrijd. Zou haar ploeg winnen? Een leuk en leerzaam boek over Grote Anna, die leert hockeyen. Een perfecte voorbereiding voor wie op hockeyles wil.

Juf Sanne zegt:

Grote Anna is een bezig meisje. Na haar avonturen op de ski’s, op paardrijles en zwemles leert Anna nu hockey spelen. De herkenbare tekeningen van Kathleen Amant voelen vertrouwd en ogen weer net zo stralend als altijd. Het verhaal begint bij de eerste hockey les van Anna en waar zij nog veel moet leren, leren wij als lezers mee. Anna beleeft in het begin geen succeservaringen en komt tot de ontdekking dat het hard werken is om te leren hockeyen. Ze is echter zeer vastberaden en blijft oefenen. Leuk, informatief en goed te gebruiken tijdens de kinderboekenweek.