Grote Anna leert dansen – Kathleen Amant

Grote Anna leert dansen Boek omslag Grote Anna leert dansen
Kathleen Amant
Clavis

Het boek:

Grote Anna gaat op balletles! Daar zal ze leren dansen als een echte ballerina. Anna heeft er veel zin in, maar het kriebelt ook een beetje in haar buik. Ze heeft een witte maillot aan met daarover een roze balletpakje. Anna draagt ook speciale balletschoentjes, zo kan ze later op haar tenen leren dansen.

Ballet is niet eenvoudig, maar juf Lore is een leuke juf en ze leert Anna en haar balletvriendjes heel veel. Ze oefenen samen heel hard en dan is het eindelijk zover: het balletgala! Nu kan Anna eindelijk dansen op een podium! Een speels en leerzaam boek over Grote Anna die op balletles gaat. Een perfecte voorbereiding voor wie wil leren dansen.

Juf Sanne zegt:

Naast de Anna serie bestaat er nu ook Grote Anna. Natuurlijk is het hetzelfde meisje maar ze onderneemt nu ‘grote meisjes’ dingen. In dit boek gaat Anna voor het eerst naar balletles. In de Anna boeken besteed Kathleen Amant altijd aandacht aan het sociaal-emotionele gedeelte. Ze verplaatst zich daarbij goed in het kind en lijkt de gevoelens haarfijn te snappen. Kinderen ervaren het als fijn, ze worden begrepen en ervaren dat ze niet de enige met deze gevoelens. Daarnaast is er ook ruimte voor uitleg over de verschillende posities en materialen. Een leuke aanvulling in de grote Anna reeks met de herkenbare lieve tekeningen.