Een kroontje voor prinsje Alexander – Marianne Busser & Ron Schröder

Kroontje voor prinsje Alexander, een Boek omslag Kroontje voor prinsje Alexander, een
Marianne Busser & Ron Schröder
Van Holkema & Warendorf

Voor alle mensen in ons mooie landje 

wappert trots de rood-wit-blauwe vlag

omdat ons kleine prinsje Alexander

nu een echte koning worden mag!

 

Juf Sanne zegt:

Over een poosje is het zo ver. Dan barst er een groot feest los in ons land en krijgen we voor het eerst in 123 jaar weer een koning in Nederland. Een troonswisseling is een bijzondere gebeurtenis en maak je natuurlijk niet elke dag mee. Marianne Busser en Ron Schröder schreven speciaal voor deze gebeurtenis een boek. Het is het vierde deeltje over prinsje Alexander. Een vriendinnetje voor prinsje Alexander, een bruidje voor prinsje Alexander en een kindje voor prinsje Alexander waren de voorlopers in deze reeks.

In “Een kroontje voor prinsje Alexander” volgen we het verhaal van a tot z. Hoe de koningin afstand doet, en hoe Máxima en Alexander oefenen met netjes eten en linten doorknippen totdat ze er uiteindelijk klaar voor zijn. Met prachtige tekeningen van Marijke Duffhaus. Mark Rutte lijkt sprekend!  Een aandoenlijk boekje dat zeker niet in jouw klas mag ontbreken!