Draakje Druk – Mylo Freeman

Draakje Druk Boek omslag Draakje Druk
Mylo Freeman
Clavis

Het boek:

Draakje Druk is een heel druk draakje. Hij wiebelt en wipt, hij draait en tolt en spettert. Als de andere draakjes rustig aan tafel zitten, heeft Draakje Druk zijn soepkommetje al omgestoten. Als de andere draakjes op hun eerste vliegles voorzichtig hun vleugeltjes strekken, is Draakje Druk al lang weggevlogen. Zou dit draakje nog ooit rustig worden, vraagt mama draak zich af. Natuurlijk, als hij slaapt …

Juf Sanne zegt:

Die arme Draakje Druk. Hij weet eigenlijk zelf ook niet hoe het komt dat hij zo druk is. Doet je ergens aan denken niet waar? Op het moment dat Draakje Druk met zijn broertje en zusje wordt geboren is hij al direct op pad om de wereld te ontdekken. Moeder Draak, die het tot voor kort nog lekker rustig had, moet even wennen aan de nieuwe situatie en weet eigenlijk niet zo goed wat ze met Draakje Druk aan moet. Als hij de buuf in de fik steekt krijgt hij straf. “Denk maar even goed na over wat je gedaan hebt!’ “Maar wat deed ik dan fout”, denkt Draakje Druk. Perfect boek om voor te lezen in de klas of in een kleine kring en om daarna eens lekker over te filosoferen met de kinderen.