Dierendorpje – Gitte Spee en Kim-Lian van de Meij

Dierendorpje Boek omslag Dierendorpje
Gitte Spee en Kim-Lian van de Meij
The House of Books

Het boek:

Niet ver hier vandaan ligt het Dierendorpje. Daar wonen de familie muis, Olifant, Beer en Kat en nog veel meer dieren. De dieren hebben herkenbare problemen. Zo durft Zebra de straat niet over te steken, houdt Mol niet van het donker en moet Nijlpaardje leren zwemmen. Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee schreven de teksten. Gitte illustreerde. De Future Presidents maakten muziek. Kim-Lian zong. Een geweldige samenwerking: een prachtig boek met heerlijke liedjes.

Juf Sanne zegt:

Wat moet dit project een absoluut feestje geweest zijn voor alle betrokkene. Gitte Spee schreef samen met Kim-Lian van der Meij zeven schattige liedjes en versjes en werden daarbij geholpen door The Future Presidents om de liedjes te componeren. Elk liedje wordt door Kim-Lian gezongen maar ook als versje voorgelezen. De tekst bij de liedjes komt in vele gevallen niet precies overeen met de tekst uit het boek. Dat is iets om rekening mee te houden bij gebruik in de klas. Qua inhoud zijn het leuke liedjes, prachtige gezongen en zeer bruikbaar voor thema verkeer, kinderboekenweek, pesten en dieren.