De zonnige zomer – Mack

Zonnige zomer, de Boek omslag Zonnige zomer, de
Mack
Clavis

Het boek:

Wat gebeurt er in de zomer? Waarom staat de zon opeens zo hoog aan de hemel? En waarom blijft hij zo heerlijk lang schijnen? Waar komen al die groene blaadjes aan de bomen vandaan? En dat lekkere fruit? Houden alle dieren van de warmte in de zomer? Je komt het allemaal te weten in dit zomerboek boordevol weetjes en grappige vragen. Een informatief boek waarin dieren en de natuur in de zomer worden getoond in tekeningen en foto’s.

Juf Sanne zegt:

Ik ben dol op de boeken van Mack. De speelse afwisseling tussen foto’s en tekeningen zijn vrolijk, de teksten leerzaam en de extra opdrachten maken het boek een feestje voor een leerkracht. De afwisseling tussen informatie en opdracht is goed gebalanceerd waardoor de klas geboeid blijft. Daarnaast biedt het boek veel mogelijkheden om ontdeksituaties in de klas te brengen. Koop bijvoorbeeld eens een tomatenplant en maak een salade van de oogst. Plant zonnebloemzaadjes en meet elke week de groei. En zo zijn er nog genoeg ideeën te verzinnen met dit boek. Haal de zomer in je klas ook al laat het weer je in de steek. Dit boek vertelt kinderen alles over dieren, planten en alle wat groeit, bloeit en leeft in de zomer.