De vuilnisman – Liesbet Slegers

Vuilnisman, de Boek omslag Vuilnisman, de
Liesbet Slegers
Clavis

Het boek:

De vuilnisman haalt overal het vuil op met zijn grote vuilniswagen. In dit boek laat de vuilnisman je zien wat hij allemaal doet en wat er met het afval gebeurt. Een verhelderend informatief boek op kleutermaat over de vuilnisman. Dit boek kan in de kleuterklas gebruikt worden rond de thema’s afval, afvalverwerking en milieu.

Juf Sanne zegt:

De informatieve beroepenreeks van Liesbet Slegers is een absolute waardevolle aanvulling bij een project in een groep. Eerder verschenen al titels als: de bakker, de postbode, de piloot en de tandarts en nu is de serie uitgebreid met de titels ‘De vuilnisman’ en ‘De kok”. Liesbet Slegers legt op een voor kleuters begrijpelijke manier uit hoe een beroep wordt uitgeoefend en wat er allemaal bij komt kijken.

In ‘De vuilnisman’ wordt er ook nog nadruk gelegd op het milieu en de het recyclingsproces. En bij ‘De kok’ staan er nog leuke opdrachten met betrekking tot proeven. Gebruik ‘De kok’ bij thema voeding, restaurant of zintuigen en ‘De vuilnisman’ bij thema afval, vervoer of beroepen. Er zijn nog veel meer titels in de beroepenreeks: klik hier om een andere titel te vinden.