De Spiekpietjes – Thais VanderHeyden

Spiekpietjes, de Boek omslag Spiekpietjes, de
Thais VanderHeyden
Clavis

De Sint moet zich goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen braaf zijn en welke ondeugend. Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Het zijn kleine Zwarte Pieten die zich bij kinderen in huis of in een klasje verstoppen. Ze bespieden de bewoners en brengen verslag uit bij de Sint met hun mobiele telefoontje. Op 5 december worden alle Spiekpietjes op de rug van een zwerm mereltjes weer naar Spanje gebracht. En dan begint de lange schoorsteentocht van Sinterklaas en de grote Pieten …

Bij dit boek zit een pop: jouw eigen Spiekpietje! Spiekpietjes zijn lief, klein, handig en snel. Ouders en leerkrachten mogen het Spiekpietje elke avond helpen een nieuwe uitkijkpost te vinden in hun huis of klas. Liefst een beetje verstopt ergens in de hoogte en elke avond op een andere plek. Zo kan het Spiekpietje de kindjes perfect bespieden.

Juf Sanne zegt:
Ik vind het concept van het spiekpietje ontzettend leuk bedacht! Het boek blijft leven door de aanwezigheid van het spiekpietje. Je kunt ‘m gerust verplaatsen als hij ontdekt is. Het begint een spel te worden om het spiekpietje te ontdekken. Er is veel aandacht besteed aan het concept. Zo zit het pietje in een leuke doos waarop veel informatie voor ouders, leerkrachten en grootouders is te vinden. En zo heeft het spiekpietje een heuse Facebook pagina! Er gebeurt nog niet heel veel op deze pagina, maar wellicht wachten ze op jouw foto’s?