De schoenen van de zeemeermin – Sanne te Loo

Schoenen van de zeemeermin, de Boek omslag Schoenen van de zeemeermin, de
Sanne te Loo
Lemniscaat

Het verhaal:

Ida vindt op de laatste dag van haar vakantie iets heel bijzonders aan het strand: de schoenen van een zeemeermin. Wanneer Ida de flippers aantrekt, weet ze dat ze haar ware bestemming heeft gevonden: zij is eigenlijk een zeemeermin. Ook al begrijpen de kinderen uit de buurt haar niet helemaal, ze laat zich niet ontmoedigen. Ze maakt een schitterende zeemeerminnenstaart en gaat op zoek naar een plek waar een zeemeermin zich als een vis in het water voelt. Het duurt een tijdje, maar dan vindt ze een even verrassende als sprookjesachtige, perfecte zeemeerminnenwoning.

Juf Sanne zegt:

Een droom van een boek wordt het genoemd, en dat is het ook. Het leukste vind ik dat het boek niet ophoudt aan het einde. Op de laatste bladzijde zie je een browserscherm met in de adresbalk: www.deschoenenvandezeemeermin.nl en daar kun je verder dromen, kleuren, knutselen en andere zeemeerminnen bekijken. Het boek heeft prachtige, werkelijk bijzondere tekeningen. Het tekentalent van Sanne te Loo is buitengewoon. Prachtige platen van een onderwater tunnel en skeletten in een museum, werkelijk adembenemend. Schattig boek, prima te gebruiken bij het thema vissen, onder water of dromen.