De ontvoering van Mona Lisa – Maayken Koolen & Nickie Theunissen

Ontvoering van Mona Lisa, de Boek omslag Ontvoering van Mona Lisa, de
Maayken Koolen & Nickie Theunissen
Clavis

Het verhaal:

Vijf boeven ontvoeren Mona Lisa uit het museum in Parijs. Agenten Rat en Wolf zetten de achtervolging in. Maar de boeven zijn slim en snel. Ze vluchtten naar Berlijn, Rome, Londen, Barcelona en Amsterdam. De ijverige agenten doorzoeken elke hoek en steeg van Europa. Zullen ze de boeven vangen? En vinden ze Mona Lisa terug? Knal, boem! Laila en Blindemol zijn tegen de Eiffeltoren gebotst. De prinses zoekt de kikkerkoning die haar bal gestolen heeft. Als je goed kijkt, ontdek je allerlei verhalen. Over bankrovers, voetballers en een muzikant op zoek naar succes. Kun jij ze allemaal vinden?

In Europese wereldsteden is heel veel te zien. Ontdek het zelf op deze stedentrip voor jong en oud! Met aparte boekenlegger die je helpt om alle personages makkelijker terug te vinden.

Juf Sanne zegt: 

Kijkboeken zijn erg in tegenwoordig. Ik vind de meeste fantastisch en er worden vaak meerdere verhalen in het boek verteld, zo ook in De ontvoering van Mona Lisa.  Ik had dit in het begin nog niet zo in de gaten totdat de kinderen mij hierop attendeerde. Ik was enorm verrast. Wat ontzettend opviel is dat de kinderen echt heel lang in het boek blijven turen en samen werken om elke boef en de Mona Lisa te vinden. Ik vind het idee van diverse wereldsteden en de toeristische trekpleisters echt goed gevonden. Het boek leent zich goed voor diverse opdrachten en zal een harde hand in een kleutergroep goed kunnen doorstaan aangezien het een kartonnen boek is. Leuk en spannend boek, want de boeven moeten natuurlijk wel gepakt worden!