De mooiste verhalen van Muis en Egel – Marianne Busser & Ron Schröder

Mooiste verhalen van Muis en Egel, de Boek omslag Mooiste verhalen van Muis en Egel, de
Marianne Busser & Ron Schröder
van Holkema & Warendorf

Het verhaal:

Eerder verschenen er zes prachtige boeken van muis en egel. Nu zijn al deze verhalen samengevoegd in deze kleurrijke bundel. Alles is geschreven op rijm en deze bind-up is voorzien van de mooiste, paginavullende illustraties van Alex de Wolf. Muis maakt heel veel avonturen mee: ze wint een kleurwedstrijd, houdt een logeerpartijtje, viert kerstfeest en breekt haar pootje. Dan gebeurt er wel iets heel bijzonders, want ze krijgt een kusje op een gemaskerd bal. Een lief, klein kusje. Wie heeft haar dat gegeven? Het is egel, met wie ze gaat trouwen. En een tijdje later is muis zwanger. Samen komen ze voor een grote verrassing te staan. Maar gelukkig kunnen ze altijd rekenen op al hun dierenvrienden uit het bos. Een prentenboek met verhalen over vriendschap zoals deze zou moeten zijn.

Juf Sanne zegt:

Naast het feit dat ik absoluut verzot ben op de prachtige schilderingen van Alex de Wolf, zijn deze verhalen gewoon om op te vreten. Ik heb de boeken destijds gebruikt voor het thema trouwen en later ook toen ik zelf in verwachting was. Alle verhalen zijn op rijm in verschillende rijmschema’s. Kinderen vinden het altijd leuk om af te maken en het rijmwoord in te vullen. Sfeervol, het hele jaar bruikbaar en niet voor niets mijn favoriete boek uit het oeuvre van Ron en Marianne.