De liedjesalmanak: herfst & winter luisterboek – Koos Meinderts & Annette Fienieg

Liedjesalmanak: herfst & winter luisterboek, de Boek omslag Liedjesalmanak: herfst & winter luisterboek, de
Koos Meinderts & Annette Fienieg
Luisterboek
Rubinstein

De inhoud:

De liedjesalmanak herfst & winter is een feestelijke bundel oude en nieuwe herfst- en winterliedjes, geïllustreerd door Annette Fienieg. Naast gouwe ouwe liedjes als ‘Herfst, herfst, wat heb je te koop?’, ‘Sinte, sinte Maarten’ en ‘Alles in de wind’, schreef Koos Meinderts in dezelfde traditie een aantal fonkelnieuwe liedjes, over Prinsjesdag met alleen maar prinsesjes, over een oliebol op hol en over een hotseknotse dierencarnaval. Alle liedjes zijn door Thijs Borsten op muziek gezet en worden gezongen door Peer de Graaf en singer-songwriter Leine.

Juf Sanne zegt:

Oh, wat heerlijk. Ik steek mijn enthousiasme over deze uitgave maar niet onder stoelen of banken. De liedjesalmanak staat boordevol met bekende en minder bekende liedjes volledig, afgestemd op de seizoenen herfst en winter. Natuurlijk zit er bij het boek een cd met vierentwintig bijzonder goed gecomponeerde liedjes. Ze zijn sfeervol, vrolijk en af en toe zelfs ontroerend. Koos Meinderts heeft zelf coupletten aan bestaande liedjes toegevoegd die er daardoor alleen maar beter op zijn geworden. Daarnaast heeft hij maar liefst elf nieuwe liedjes geschreven waaronder het Prinsjesdag lied of mijn favorieten, Oliebol op hol en Het oude jaar is om.

Annette Fienig maakte de illustraties, beauties, stuk voor stuk en ook met portie humor hier en daar, die je ook in de liedjes terug proeft . Elke maand wordt ingeluid met een kort vierregelig versje gevolgd door vier liedjes. In november genieten we van een blues-achtige versie van zakdoekje leggen, in januari van een dromerige Het oude jaar is om en februari van het meeslepende Dierencarnaval. Ontzettend genieten in de klas want zo bijzonder bruikbaar voor schoolgebruik. En weet je wat ik nog het allerleukste vind? De titel doet vermoeden dat er nóg een liedjesalmanak aan komt: lente en zomer. Joepie!