De ballerina – Liesbet Slegers

Ballerina, de Boek omslag Ballerina, de
Liesbet Slegers
Clavis

Het verhaal van de ballerina:

Een prima ballerina oefent elke dag heel hard. Ze moet ook heel gezond leven. Ze heeft heel wat maillots, tutu’s en beenverwarmers. Met speciale schoentjes – pointes – kan ze op haar tenen dansen. Als ze moet optreden, stijgt de spanning. Ze maakt zich klaar in de kleedkamer. Het rode doek gaat open. Wat een daverend applaus!

Juf Sanne zegt:

Ben je al bekend met de beroepenserie van Liesbet Slegers? Ik ben er dol op! Titels als: de bakker, de tandarts, de postbode, de politieagent, de juf, de kapper, de brandweerman, de astronaut, de boer, de archeoloog, de dierenarts, de piloot, de autocoureur, de verpleegster en de vuilnisman, ze zijn zo ontzettend bruikbaar in een kleutergroep! Het informatieve karakter van de boeken spreekt mij zeer aan en de kinderen zijn weg van de herkenbare tekeningen. Werkelijk alles komt aan bod in deze boeken, ze bieden ontzettend veel informatie. Van mij mag Liesbet Slegers nog lang doorgaan met deze serie. Ik kan nog wel 10 titels bedenken: de groenteman, de bloemist, de aannemer, de bibliothecaris, de dirigent, de fietsenmaker, de koning(in), de molenaar, de clown en de boswachter. Welke titel zou jij nog graag willen toevoegen?