Dat is toch heel gewoon – Thaïs Vanderheyden

Dat is toch heel gewoon Boek omslag Dat is toch heel gewoon
Thaïs Vanderheyden
Clavis

Het leuke aan dit boek is dat het voor meerdere thema’s te gebruiken is. Post, huisjes, familie, dieren, vrienden en beroepen komen er allemaal in voor. Nog een leuk detail is dat er ook een zoekopdracht in is verwerkt. Ik zou er geen telopdracht van maken want op 1 tekening heeft er 6 gevonden en op de volgende tekening heeft hij er maar 5 aan. Ook heeft hij op het eind miraculeus ineens al zijn schoenen. Desalniettemin vind ik het zoeken van de schoentjes een leuke manier om de plaat goed te bestuderen.

Het verhaal is enorm schattig, het gaat over duizendpoot Miel die de post rond brengt bij de bewoners van de Bonte Beuk. Een bonte verzameling dieren die allemaal een andere gezinssamenstelling hebben. Maar dat is toch heel gewoon? Het moderne gezin is een gezin in alle vormen en maten en ik vind het bijzonder goed dat er een boek uitgekomen is die dit laat langskomen. Uniek vind ik het. Fan van dit boek!