Bubbels en Bobbels: Dan zeg ik toch gewoon nee – Ilona Lammertink & Lucie Georger

Bubbels en Bobbels: Dan zeg ik toch gewoon nee Boek omslag Bubbels en Bobbels: Dan zeg ik toch gewoon nee
Ilona Lammertink & Lucie Georger
Clavis

Het verhaal:

Nee zeggen is niet gemakkelijk. Soms denken kinderen nee, maar zeggen ze toch ja. Dit boek helpt kinderen om nee te leren zeggen. Zo worden ze emotioneel sterker. Het scenario is geschreven door Ilona Lammertink. Zij is kindertherapeute en vanuit haar ervaring met kinderen heeft zij een herkenbaar verhaal geschreven.
De reeks ‘Bobbels & Bubbels’ staat voor sterke, emotionele verhalen waarin elke negatieve emotie (een bobbel) zoals boos, bang en verdrietig zijn op een mooie manier verwerkt wordt, zodat er weer positieve gevoelens (bubbels) ontstaan!

Juf Sanne zegt:

Al eerder heb ik verteld over de serie Bubbels en Bobbels waarin sociaal-emotionele thema’s worden besproken in een voor kinderen herkenbare en begrijpbare wijze. Daarnaast bespreekt deze serie oplossingen waar een kind houvast aan heeft. Het boek Dan zeg ik toch gewoon nee vertelt het verhaal van Jet. Ze durft nooit nee te zeggen en heeft daar echt last van in haar leven. Samen met haar moeder leert Jet dat ze het best wel kan en zeker ook mag zeggen. Heel herkenbaar, het boek leest prettig en is een goede aanvulling in de reeks Bubbels en Bobbels. Achterin het boek worden suggesties gegeven voor ouders en begeleiders.

Trefwoorden: nee zeggen. sociaal-emotioneel, opgroeien.