Bang, boos, blij – Kathleen Amant

Bang, boos, blij Boek omslag Bang, boos, blij
Kathleen Amant
Abimo

Het boek:

Hoe voelt Wannes zich vandaag? In dit boek ontdekken kleuters wat gevoelens zijn. Op basis van de vrolijke prenten leren ze dat er verschillende soorten gevoelens bestaan, hoe je ze kan herkennen en waarom ze soms ontstaan. Zo stimuleer je de taalontwikkeling en de sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen op een eenvoudige en speelse manier.

Juf Sanne zegt:

De eerste pagina’s worden gewijd aan de vier basisemoties: bang, blij, boos, verdrietig. Je ziet Wannes op de rechterhelft van de pagina en hij toont de emotie. Daarnaast een pagina met daarbij de beschrijvingen wanneer Wammes zich zo voelt. Wanneer je verder bladert kom je vier prachtige grote kijkplaten tegen waarop verschillende emoties door verschillende mensen worden getoond. Op de pagina staan een aantal vragen om je te helpen over de plaat te praten met kinderen. De platen zijn mooi, kleurrijk en zullen jonge kinderen absoluut aanspreken. De laatste twee pagina’s van het boek worden gewijd aan het bespreken en aanbieden van oplossingen tijdens het ervaren van de verschillende emoties. Prachtig groot en mooi boek dat absoluut van pas komt in een peutergroep of kleutergroep.