Angelina Ballerina de grote verjaardagsvoorstelling – Katharine Holabird

Angelina Ballerina de grote verjaardagsvoorstelling Boek omslag Angelina Ballerina de grote verjaardagsvoorstelling
Katharine Holabird
De vier windstreken

Jullie kennen mij natuurlijk het beste als juf Sanne en de meeste recensies die ik plaats zijn vanuit mijn expertise als juf. Dat is deze keer eens anders! Ik ben namelijk ook moeder van twee en de oudste, Lily, zit sinds kort op ballet. Haar oma heeft jaren op ballet gezeten en danst nu graag met haar kleindochter de hele kamer rond.

Wat heeft dit met een boekrecensie te maken denk je misschien? Ik was laatst een weekend op de Veluwe, en wel bij het geweldige museum Kröller Müller, ik zocht nog even in de museumwinkel naar een cadeau voor mijn dochter en wat vond ik daar? Een boek over ballet, en niet zomaar een boek! ANGELINA BALLERINA!

Nu even serieus, het boek heeft de schattige, enigszins romantische tekeningen die we gewend zijn. Een ultiem meisjesboek met een roze kaft en geweldige verrassingen aan de binnenkant. Het verhaal gaat natuurlijk over Angelina en haar vriendin Alice. Oma is jarig en ze willen haar verrassen met een voorstelling. Het verhaal eindigt eigenlijk niet echt.

De laatste bladzijde is een heus theater waarvan de achtergrond ook nog kan worden veranderd in 4 verschillende settings. De rechterzijde van het boek bevat een enveloppe met de figuurtjes Angelina. Alice en Henry en veel verschillende jurken en verkleedmateriaal. Er zit ook een standaard bij zodat de poppetjes echt kunnen blijven staan in het theater. De poppetjes zijn redelijk stevig, de jurken prachtig maar het blijft natuurlijk wel kwetsbaar. Er zitten ook verschillende stickertjes bij zodat uw kind de pagina kan opvrolijken.

Dit boek is echt ontzettend leuk voor fans van ballet en Angelina. Leuk als Sintsuggestie, en daarom wilde ik deze even met jullie delen!