Aagjes grote speelreis – Tineke Meirink

Aagje verveelt zich. Waar vindt ze een vriendje met wie ze kan spelen?
Nou, waar dan ook. Want overal in de wereld spelen kinderen! Toch?
Reis mee met Aagje en ontmoet op elke pagina een nieuw vriendje uit een ander werelddeel.
Ken jij de spelletjes die ze spelen? Als je goed kijkt, ontdek je nog veel meer.
Help je mee zoeken en vraagjes oplossen?

Aagjes grote speelreis Boek omslag Aagjes grote speelreis
Tineke Meirink
Clavis

Het verhaal:

Aagje verveelt zich. Waar vindt ze een vriendje met wie ze kan spelen?  Nou, waar dan ook. Want overal in de wereld spelen kinderen! Toch? Reis mee met Aagje en ontmoet op elke pagina een nieuw vriendje uit een ander werelddeel. Ken jij de spelletjes die ze spelen? Als je goed kijkt, ontdek je nog veel meer. Help je mee zoeken en raadsels op te lossen?

Juf Sanne zegt:

Aagje neemt je mee naar verschillende continenten en culturen waar je kennis maakt met haar internationale vrienden. Middels tekst worden er zoekopdrachten gegeven. Een leuk en leerzaam zoekboek zeer geschikt voor de jongere kinderen t/m 6 jaar. De platen geven genoeg reden voor leuke gesprekjes maar zijn niet overvol. De tekst stoort mij lichtelijk omdat er constant wordt gepraat over busje, kindje, haantje. Dat kun je natuurlijk zelf aanpassen tijdens het lezen. Ook is de tekst op elke bladzijde hetzelfde met uitzondering van de kaart van Aagje. Op elke bladzijde geeft zij aanvullende zoekopdrachten en informatie over het continent waar ze is aangekomen. Op de laatste pagina komen we terecht in het dorp van Aagje. Het nieuwsgierige aagje is weer thuis!