Win: De mooiste verhalen van Muis en Egel

Elke maand mogen we op JufSanne.com drie gesigneerde exemplaren weggeven van de boeken van Marianne Busser en Ron Schröder. Deze maand is dat een persoonlijke favoriet van mij: de prachtige bundel van de zes boeken over Muis en Egel. Wil jij kans maken op één van deze exemplaren? Lees dan verder.

De mooiste verhalen van Muis en Egel – Marianne Busser & Ron Schröder – Uitgeverij van Holkema & Warendorf – ISBN: 9789000325160

muisenegel01

Het verhaal:

Eerder verschenen er zes prachtige boeken van muis en egel. Nu zijn al deze verhalen samengevoegd in deze kleurrijke bundel. Alles is geschreven op rijm en deze bind-up is voorzien van de mooiste, paginavullende illustraties van Alex de Wolf. Muis maakt heel veel avonturen mee: ze wint een kleurwedstrijd, houdt een logeerpartijtje, viert kerstfeest en breekt haar pootje. Dan gebeurt er wel iets heel bijzonders, want ze krijgt een kusje op een gemaskerd bal. Een lief, klein kusje. Wie heeft haar dat gegeven? Het is egel, met wie ze gaat trouwen. En een tijdje later is muis zwanger. Samen komen ze voor een grote verrassing te staan. Maar gelukkig kunnen ze altijd rekenen op al hun dierenvrienden uit het bos. Een prentenboek met verhalen over vriendschap zoals deze zou moeten zijn.

Lees verder voor de rest van de recensie …

Juf Sanne zegt:

Naast het feit dat ik absoluut verzot ben op de prachtige schilderingen van Alex de Wolf, zijn deze verhalen gewoon om op te vreten. Ik heb de boeken destijds gebruikt voor het thema trouwen en later ook toen ik zelf in verwachting was. Alle verhalen zijn op rijm in verschillende rijmschema’s. Kinderen vinden het altijd leuk om af te maken en het rijmwoord in te vullen. Sfeervol, het hele jaar bruikbaar en niet voor niets mijn favoriete boek uit het oeuvre van Ron en Marianne. Ik raad je daarom absoluut aan om deze maand mee te doen met de prijsvraag! Mocht je geen winnaar zijn, onthoud dan dit: de bundel kost maar €15,-!

Wil jij één van de drie exemplaren van ‘De mooiste verhalen van Muis en Egel’ winnen? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

Sinds kort zijn er nieuwe liedjes te downloaden van vier boektitels van Marianne en Ron. Welke boeken zijn dit? Tip! Je kunt het antwoord vinden op de website van Marianne en Ron.

De winnaars zijn: Judith Fledderus, Lisette den Boer en Pauline Sebregts. Van harte gefeliciteerd!

Stuur je antwoord via een mail naar sanne@jufsanne.com en vergeet niet je adres te vermelden. De winnaars worden 9 oktober 2013 bekend gemaakt.

Wist je dit al?

Je kunt elke maand meedoen met een kleurwedstrijd om leuke boeken van het gouden schrijversduo te winnen. En heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief van Ron en Marianne? Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en maak je nog eens elke 2 maanden kans op één van de 10 boeken. Je kunt Ron en Marianne ook volgen op Facebook en Twitter en op Pinterest.