Stel je vraag aan Vivian den Hollander

In het kader van de Kinderboekenweek mogen wij Vivian den Hollander interviewen. Ik zeg wij, want jij mag mij daarbij helpen! Stuur je vraag aan Vivian voor 6 september in naar sanne@jufsanne.com. We selecteren een aantal vragen en de drie leukste vragen winnen een boek van Vivian. We geven drie boeken weg en de titels vind je in dit blog. Je kunt natuurlijk ook een leuke vraag met jouw klas verzinnen! Wees creatief en misschien staat jouw vraag erbij.

vivian02

Kampioen op krukken – Vivian den Hollander en Dagmar Stam – Van Holkema & Warendorf – ISBN: 9789000321797

kampioenopkrukken01

Het verhaal:
Het is sport- en speldag op de school van Lisa en Jimmy. Er zijn allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals bliklopen en een kruiwagen- en verkleedrace. Maar als Lisa en Jimmy een wedstrijdje zaklopen doen, gaat het mis. Jimmy valt en heeft veel pijn aan zijn enkel. Gelukkig weet de moeder van Lisa hem op te vrolijken.

Juf Sanne zegt:
Wat een ontzettend leuk boek voor kleuters en helemaal in de sfeer van het thema van de kinderboekenweek. Het boek heeft vier hoofdstukken die samen één verhaal vertellen. Het verhaal is helemaal in de sfeer van kleuters en sport en spel. Het verhaal geeft je nog leuke spelsuggesties ook! Kampioen op krukken heeft leuke en herkenbare illustraties van Dagmar Stam en kost maar € 5,-! Zeker een aanrader!

Lees verder voor andere boeken van Vivian den Hollander …

Scoren met De Effies – Vivian den Hollander – Van Holkema & Warendorf – ISBN: 9789000322947

scorenmeteffies01

Het verhaal:
Deze bundel bevat drie succesvolle AVI-boeken vol avonturen van de Effies. In In de aanval komt het team van Bas een speler tekort en daarom krijgen ze versterking van Kim. Maar een meisje op voetbal, zal dat wel gaan? In Twee keer raak voetballen de Effies zo goed, dat ze kampioen worden. Om de week mag elke speler de beker mee naar huis nemen. Maar als Bas de beker meeneemt, gaat er iets mis. Hoe gaat hij dat oplossen?

En in Kop of munt gaan de Effies lekker door het bos lopen. De wedstrijd is toch pas aan het eind van de dag. Ze klimmen, rennen en koppen erop los. Maar dan verdwaalt Bas… Zal hij nog op tijd komen voor de wedstrijd?
Juf Sanne zegt:
Vivian den Hollander schrijft veel boeken over sport. Niet alleen over voetbal, maar ook paardrijsport, hockey en dansen. Voor elk kind wel wat wils. De serie over De Effies is geschikt voor kinderen in de middenbouw. Het zijn verhalen die makkelijk weglezen en zowel voor meisjes als jongens leuk zijn. Met leuke frisse illustraties van Saskia Halfmouw. Op de site van Vivian vind je een leuke kleurplaat van De Effies en kun je ook de overige titels uit deze serie bekijken.
Hockeyvrienden – Vivian den Hollander – Van Holkema & Warendorf – ISBN: 9789000321353
hockeyvrienden01

Het verhaal:
In Hockeyvrienden speelt Britt erg goed bij de meiden in de E1, maar mist ze Suzan en haar vriendinnen die in de E2 spelen. Als de vader van een van de spelers van haar oude team dan ook nog een oud Volkswagenbusje op de kop tikt, waarmee ze naar uitwedstrijden gaan, is Britt extra teleurgesteld. Ze wil zo graag mee met de meiden van de E2, maar in de E1 heeft ze meer mogelijkheden om haar hockeyvaardigheden te verbeteren. Britt staat voor een lastige keuze: presteren op een hoger niveau of vriendschap?

Juf Sanne zegt:
Een andere serie uit de collectie van Vivian den Hollander is ‘Super sticks’. De boeken gaan over een vast groepje vrienden die met veel plezier met elkaar hockeyen. Wat ik erg leuk vind aan de boeken is dat het situaties schetst waarin de lezers wellicht zelf ook in terecht kunnen komen. Kies je voor vriendschap of voor topsport?
De boeken zijn ook als e-book verkrijgbaar en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

Zoek je tijdens de kinderboekenweek leuke boeken over sport? Bekijk dan zeker de boeken van Vivian. Op haar site vind je een mooi overzicht.