Stel je vraag aan Jacques Vriens!

Jacques Vriens is één van de bekendste en beste auteurs die Nederland heeft. Dat durf ik echt wel te stellen. Denk aan Meester Jaap, Tommie en Lotje, Wouter en Mieke in ‘Nog één nachtje slapen’, de Bende van de Korenwolf, Achtste groepers huilen niet, Willem en Dikke Teun en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Ik las als kind zelf met veel plezier zijn boeken en in de klas even goed. Binnenkort mogen wij Jacques Vriens interviewen op Juf Sanne! Weet jij een leuke vraag voor hem en wil je één van de drie gesigneerde exemplaren van ‘Steffie en de mislukte inbrekers winnen’? Lees dan verder.

Steffie en de mislukte inbrekers – Jacques Vriens – Van Holkema & Warendorf – ISBN: 9789000323548

jacques_Vriens_Steffie en de mislukte inbrekers

Het verhaal:

Er gebeuren rare dingen op het normaal zo rustige Kattenpleintje. Uit de plaatselijke supermarkt worden etenswaren gestolen en een aantal pleinbewoners wil dat de oude opa Deutz naar een bejaardentehuis gaat. Dat laten de kinderen van het pleintje niet zomaar gebeuren! De stoere Steffie, hond Kobus en detective Sjoerd gaan samen met een groepje kinderen op pad om de waarheid te achterhalen. En dat levert behoorlijk wat grappige momenten op. Jacques Vriens heeft opnieuw een hilarische en vrolijke serie neergezet, in de trant van de populaire reeks De bende van De Korenwolf.

Lees verder voor meer info over het boek en de actie …

Juf Sanne zegt:

Dit is het eerste boek uit een nieuwe serie; ‘De kinderen van het Kattenpleintje’. Dit deel maken we kennis met het pleintje en zijn bewoners en Steffie speelt de hoofdrol in dit boek. Binnen 5 minuten van het lezen van ‘Steffie en de mislukte inbrekers’ zit je er al gelijk lekker in. Het voelde lekker vertrouwd en je voelt al gauw sympathie voor de personages.

Annet Schaap maakte natuurlijk de illustraties bij het boek. Wat leuk is, is dat je op de eerste pagina een plattegrond van het pleintje te zien krijgt en zo kunt achterhalen waar iedereen woont. Op de tweede pagina maken we kennis met de belangrijkste personages die waarschijnlijk in de overige boeken uit deze serie een rol gaan krijgen. Op elke pagina is wel een illustratie te vinden. Spannend en een ideaal voorleesboek. De kinderen zullen op het puntje van de stoel zitten!

Over Jacques Vriens:

jacquesvriens02

Jacques Vriens (1946) is een van de bekendste en succesvolste auteurs van kinderboeken in Nederland. Hij werd geboren in Den Bosch en verhuisde in 1952 naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij al toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Op zijn zestiende verhuisde hij met zijn moeder naar Amsterdam, waar hij, na de HBS te hebben afgemaakt, de opleiding tot onderwijzer volgde. Hij werkte met veel plezier in het basisonderwijs en was ook nog negentien jaar directeur van twee verschillende scholen. Het onderwijs maakte hem enthousiast voor het kinderboek.

Help mee met het interview:

Binnenkort mogen we Jacques Vriens interviewen op Juf Sanne! Weet jij een leuke vraag voor hem en wil je één van de drie gesigneerde exemplaren van ‘Steffie en de mislukte inbrekers winnen’?  Stuur dan je vraag in vóór 4 oktober 2013 naar: sanne@jufsanne.com o.v.v. vraag Jacques Vriens. Vergeet niet je adres te vermelden voor het geval je een prijswinnaar mocht zijn. Jacques kiest de prijswinnende vragen zelf uit!