Recensie: Rompompom en win een abonnement!

Al eerder kon je mijn recensie over het tijdschrift Maan Roos Vis voor kinderen in groep 3 lezen. Nu wil ik het graag met je hebben over een tijdschrift voor kleuters: Rompompom. Heb je een kleuter en ben je op zoek naar een educatief tijdschrift? Lees dan deze recensie …

rompompom01

Het tijdschrift Rompompom dankt zijn naam aan het lieve en figuurtje Pompom. Dit vrolijke karaktertje is het hart en de ziel van de kleutermethode Schatkist. Schatkist was de eerste volledig geïntegreerde kleutermethode van Nederland en bestaat al sinds 2001. De methode bestaat uit 16 thema’s en behandelt spelenderwijs alle kern- en tussendoelen geformuleerd door de overheid. Dat komt er feitelijk op neer dat Schatkist ervoor zorgt dat kinderen een volledig onderwijsaanbod krijgen.

Lees verder om de rest van de recensie te lezen.

De inhoud:

Net als het tijdschrift Maan Roos Vis heeft ook Rompompom een metamorfose ondergaan. Het blad is eveneens een glossy, heeft meer pagina’s gekregen met wederom aandacht voor pluskinderen en biedt grappige nieuwe opdrachten. Zo kunnen kinderen nu in stappen leren een leuk kleiobject te maken. Als leerkracht zou ik deze opdrachten sparen, lamineren en gebruiken ter inspiratie tijdens het kleien. Rompompom staat verder vol met puzzels, kleurplaten, zoekopdrachten, tekenles, schrijfoefeningen, oefeningen ter bevordering van het ruimtelijk inzicht, recepten en knutselopdrachten, rekenopdrachten, een prachtige poster met leuke weetjes over het dier, een bordpel, een strip zonder woorden en voorleesverhalen en versjes geschreven door Erik van Os en Elle van Lieshout. Voor kleuters die al verder zijn zit er zoals gezegd een pluskatern in het tijdschrift. In het pluskatern worden er bijvoorbeeld getallen aangeboden boven het tiental en lezen de kinderen klankzuivere woorden.

rppbinnenwerk01

Alle oefeningen uit Rompompom komen volledig overeen met het aanbod wat je kind in de klas ook zou krijgen. Spelenderwijs doen ze oefeningen, spelletjes en leuk knutselopdrachten met hun grote vriend Pompom. Erg leuk om samen met je kind te doen maar dat hoeft in principe niet. Alle items in het blad zijn voorzien van een pictogram die de kinderen gemakkelijk zullen herkennen of na enige uitleg snel machtig zullen zijn. Rompompom maakt voornamelijk gebruik van illustraties maar wordt leuk afgewisseld met foto’s.

rppbinnenwerk03

Naast oefeningen met letters en klanken, cijfers en hoeveelheden en schrijfoefeningen biedt Rompompom oefeningen waarin diverse begrippen worden aangeboden. Hoogst, laagst, groot, klein, hetzelfde, eerste en laatste. Dit zijn allemaal belangrijke begrippen die de basis leggen voor het reken- en leesonderwijs. Heel goed dat de makers van Rompompom deze belangrijke begrippen niet vergeten.

rppbinnenwerk02

Juf Sanne zegt:

Ook al wordt er bij jouw kleuter op school niet gewerkt met de methode Schatkist, dan nog is dit tijdschrift aan te raden. Het tijdschrift is leuk, enorm gevarieerd en heeft een rijk aanbod. Voor elke kleuter zit er wel wat in de Rompompom. Je krijgt, als ouder, een goed beeld van het aanbod op school. Je sluit een abonnement af en ontvangt 10 nummers voor €25,-. Naar mijn mening een zeer goede koop voor wat je krijgt. Een boordevol tijdschrift met gevarieerde inhoud dat door leerkrachten wordt aanbevolen. Mocht je als leerkracht een abonnement mogen nemen dan krijg je daar zeker geen spijt van. De leuke versjes, verhalen en kleurplaten zijn een leuke aanvulling op jouw bestaande aanbod.

Wil je een goede indruk krijgen van de inhoud van het tijdschrift?

Bekijk dan eens dit filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=oCphGhY4RFY

Op www.rompompom.nl vind je overigens meer leerzame Pompom gerelateerde producten. Leuke en leerzame spelletjes om samen met je kind te ondernemen.

Uitgeverij Zwijsen geeft op JufSanne.com een abonnement en de magnetische letterdoos van Pompom weg!

 

letterdoos_pompom01 rppabo01

 

Wil jij een abonnement voor jouw kind of klas winnen? Doe dan mee met de prijsvraag en beantwoord de volgende vraag:

De winnaars zijn bekend! Ilja Deinert wint het abonnement en Willemijn Krings krijgt de magnetische letterdoos. Van harte gefeliciteerd!

Als je het Rompompom plus abonnement neemt, wat krijg je dan extra? (Je vindt het antwoord op de site van Zwijsen)

Mail het antwoord voor 29 augustus aan sanne@jufsanne.com o.v.v. Zwijsen actie. Vergeet niet je adres te vermelden!