Nieuwe boektitels en een luisterboek voor jong en oud

Zoals je inmiddels van mij gewend bent breng ik graag nieuwe en interessante boektitels onder de aandacht. Deze keer een boek voor ouders, een boek over een boekendief, en een prachtig nieuw boek van Guido van Genechten, een prachtige liedjesboek, een aanrader voor de kinderboekenweek, en een geweldig luisterboek.

Hoera!? Mijn kind gaat naar school – Manon Abbel & Brigiet Bluiminck – Uitgeverij Spectrum – ISBN: 9789000323050

hoeramijnkindnaarschool02

Het boek:

Als je kind 4 jaar wordt, mag het naar school! De auteurs beschrijven met veel humor alles wat je als ouders kunt verwachten. Halen, brengen, BSO, de lunchtrommel. Clubjes, voorleesmoeder, overblijven, schoolreisjes. Competitie op het schoolplein, 12 weken vakantie per jaar versus de 5 van jezelf. Hoe organiseer je het allemaal? Geen klaagzang, maar zelfspot, herkenning, ervaringen van anderen en praktische en grappige weetjes.

Juf Sanne zegt:

Ja, ik ben juf maar ik ben ook moeder. Maar voordat ik moeder werd, was ik dus juf. En wat had ik tien jaar geleden graag dit boek in grote aantallen willen verspreiden aan nieuwe ouders. Een heel praktisch boek dat ontzettend makkelijk weg leest . Zeer herkenbare verhalen, feitjes, leuke quotes en bovenal heel veel ontzettend bruikbare informatie. Ik kan dit boek van harte aanbevelen aan ouders die voor het eerst hun kind naar school brengen. Door de verhalen van andere ouders bedenk je je dat iedereen tegen vragen over school, vriendjes en andere zaken aanloopt. Je bent niet alleen kersverse ouder van een schoolgaand kind! Hoera!? Mijn kind gaat naar school krijgt van mij een dikke tien!

Klik op lees verder om meer boekentips te lezen.

Het Boekenliefje – Helen Docherty & Thomas Docherty – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044820270

boekenliefje01

Het boek:

In elk huis, bij alle dieren, wordt er ’s avonds voorgelezen. Maar dan beginnen alle boeken te verdwijnen. Een dapper konijntje wil het mysterie van de verdwenen boeken oplossen, en ontdekt dat er een verdrietig klein boekendiefje rondsluipt. Het boekendiefje wil heel graag een boekenliefje zijn en zoekt iemand die hem wil voorlezen … Een magisch verhaal over het belang van voorlezen voor het slapengaan. Dit wordt ongetwijfeld hét lievelingsboek van elke voorleesbevorderaar!

Juf Sanne zegt:

In het Jaar van het Voorlezen brengt Clavis dit allerschattigste boek uit over een wezentje dat boeken steelt. Konijn neemt zijn maatregelen want boeken stelen, dat kan natuurlijk niet! Het boek heeft prachtige illustraties waarop veel nieuws te ontdekken valt. Mijn zoontje vond het leuk om het Boekenliefje telkens te zoeken op elke pagina. Zeer bruikbaar tijdens de boekenweek op school of juist lekker thuis op bed voor het slapen gaan.

Midden in de nacht – Guido van Genechten – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044819984

middenindenacht01

Het boek:

Heb jij ook wel eens last van nare dromen? Van een wilde tijger die je nachtrust komt verstoren? Doe dan zoals ik. Sluit dat beest, samen met die nare droom zonder pardon achter slot en grendel, waar ze thuishoren.
En verstop de sleutel onder je hoofdkussen. Zodat je rustig verder kan slapen. Een dromerig prentenboek voor moeilijke slapers.

Juf Sanne zegt:

Wat een bijzonder mooi en geweldig boek is dit! Het  is helemaal in de stijl van Guido van Genechten en toch ook weer compleet iets nieuws. Een prachtig boek waarin veel te ontdekken valt. En nu zijn er al best veel boeken op de markt met het onderwerp slapen. Toch weet Guido van Genechten er weer iets bijzonder origineels van te maken. Chapeau!

Een jaar lang feest met Haas – Annemarie Bon & Gertie Jaquet – The House of Books – ISBN: 9789044340105

jaarlangfeestmethaas01

Het boek:

Wat een jaar voor Haas! Hij verdwaalt in een sneeuwstorm, fopt Uil op 1 april en zorgt dat de wens van Das in midzomernacht uitkomt. Bij de Zomerzangwedstrijd kan Haas van de spanning niet stil zitten en Dierendag vieren Haas en zijn vrienden wel op een heel speciale manier. Dit boek biedt een jaar lang (voor)leesplezier bij de seizoenen. Maar staat ook boordevol uitdagende en vrolijke spelletjes om van elk feest een groot succes te maken.

Juf Sanne zegt:

Met het oog op de kinderboekenweek een bijzonder leuk boek om te gebruiken maar zeker ook nog het hele jaar door. Naast leuke verhalen over Haas en zijn vrienden vind je ook leuke spelsuggesties in het boek. Deze spelideeën variëren van knutselopdrachten, zoekplaten, suggesties voor feestjes en een speurtocht, kooksuggesties en nog veel meer. Elke maand heeft zijn eigen verhaal en wordt gevolgd door een spelidee. Vrolijk geïllustreerd door Gertie Jaquet.

Dierendorpje – Gitte Spee en Kim-Lian van de Meij – The House of Books – ISBN: 9789044340839

dierendorpje01

Het boek:

Niet ver hier vandaan ligt het Dierendorpje. Daar wonen de familie muis, Olifant, Beer en Kat en nog veel meer dieren. De dieren hebben herkenbare problemen. Zo durft Zebra de straat niet over te steken, houdt Mol niet van het donker en moet Nijlpaardje leren zwemmen. Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee schreven de teksten. Gitte illustreerde. De Future Presidents maakten muziek. Kim-Lian zong. Een geweldige samenwerking: een prachtig boek met heerlijke liedjes.

Juf Sanne zegt:

Wat moet dit project een absoluut feestje geweest zijn voor alle betrokkene. Gitte Spee schreef samen met Kim-Lian van der Meij zeven schattige liedjes en versjes en werden daarbij geholpen door The Future Presidents om de liedjes te componeren. Elk liedje wordt door Kim-Lian gezongen maar ook als versje voorgelezen. De tekst bij de liedjes komt in vele gevallen niet precies overeen met de tekst uit het boek. Dat is iets om rekening mee te houden bij gebruik in de klas. Qua inhoud zijn het leuke liedjes, prachtige gezongen en zeer bruikbaar voor thema verkeer, kinderboekenweek, pesten en dieren.

Het grote Harmen van Straaten Luisterboek – Uitgeverij Rubinstein – ISBN: 9789047614647

harmenvstraatenluisterboek01

Het luisterboek:

Dit jaar is Harmen van Straaten de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk. Ter gelegenheid daarvan brengt Uitgeverij Rubinstein een bundeling van de leukste boeken over de kleine brandweerolifant Spuit Elf, het grappige (en soms stoute) meisje Fien en de verhalen van de avontuurlijke Tim in één luisterboek.

Met de stemmen van Paul de Leeuw, Jenny Arean en Noortje Herlaar en liedjes van Theater Terra.

Juf Sanne zegt: 

Wat heb ik genoten toen ik met mijn gezin een weekje op vakantie ging en we deze cd hadden uitgekozen om te beluisteren. De prachtige rijm van alle verhalen van Tim, de stoere verhalen van bijdehante Fien en het bijzonder leuke verhaal van Spuit Elf mét liedjes van Theater Terra. Dit luisterboek is een juweeltje. Zeer leuk om in de klas te gebruiken tijdens om bijvoorbeeld het melk drinken even op te zetten. De kinderen zullen genieten, maar jij net zo goed!