Luisterboekentips: Ideaal voor de vakantie!

Lange autoritten om op de plaats van de vakantiebestemming te komen is nou niet bepaald het favoriete stukje van kinderen. Vanaf de achterbank krijg je vaak de vraag: ‘zijn we er al?’ of ‘is het nog ver?’. En dan ben je net een uurtje onderweg. Wat nu? Na een half uurtje ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ heb je het ook wel weer gehad. Wat bij mij al jaren ontzettend goed werkt zijn de luisterboeken van uitgeverij Rubinstein. Ook leuk voor ouders!

De dikke van Dahl luisterboek – Roald Dahl – Uitgeverij Rubinstein – ISBN / EAN: 9789047613923 Leeftijd: 6 – 99

dikkevandahl01

Het verhaal:

De beroemdste verhalen van Roald Dahl staan voor het eerst bij elkaar op dit zesdubbeldikke luisterboek! De verhalen worden allemaal voorgelezen door meestervoorlezer Jan Meng, die bijna alle luisterboeken van Roald Dahl heeft ingesproken. Een heerlijk luisterboek van ’s werelds enige kinderboekenkeizer. Met: Ieorg Idur, De tovervinger, De giraffe, de peli en ik, De fantastische Meneer Vos, De Griezels, De Minpins en Rijmsoep.

Juf Sanne zegt:

Roald Dahl was een briljante schrijver en van zijn boeken zijn er wereldwijd zo’n 100 miljoen verkocht. Zijn verhalen zijn grappig, fantasierijk en gewoon gek. Te gek zijn ze ook. Het is dan ook geen straf om maar naar de maar liefst 6 cd’s in dit luisterboek te luisteren. Met de fantastische Jan Meng als voorlezer waan je je volledig in de wereld van Dahl. Een absolute aanrader voor thuis, in de auto of in de klas. Leuk voor grote en kleine kinderen. Wil je een luisterfragment beluisteren? Klik dan hier.

Klik op lees verder om meer luisterboekentips te lezen.

Het grote Robin luisterboek – Sjoerd Kuyper – Uitgeverij Rubinstein – ISBN / EAN: 9789047613909 Leeftijd: 4 – 7

robinluisterboek01

Het verhaal:

Wie kent hem niet? Robin, de dromerige kleuter over wie Sjoerd Kuyper zoveel mooie verhalen schreef. Samen met zijn knuffel – varken Knor beleeft hij elke dag de allergrootste avonturen. Op school, in de sneeuw, aan het strand, thuis op de bank met zijn babyzusje Suze en als de stoere ridder Validon. Op dit lekker dikke luisterboek zijn drie bekroonde Robin boeken te beluisteren: Robin en Suze, Robin en God en Robin is verliefd. Respectievelijk goed voor een Zilveren, Gouden en Zilveren griffel.

Juf Sanne zegt:

Robin is het kind van Sjoerd Kuyper, geboren en groot geworden in zijn hoofd. En niet alleen daar, er zijn zoveel kinderen groot geworden met deze lieve kleuter. Het luisterboek wordt voorgelezen door Sjoerd Kuyper zelf. Hij doet dit zo lief en, naar mijn gevoel, precies zoals hij het bedoeld heeft. De verhalen van Robin zijn aandoenlijk, grappig en met herkenbare onderwerpen voor kleuters. Als je als ouder luistert kan je het niet laten om te lachen. Je krijgt een kijkje in het hoofd van een kleuter en ook al is dit bedacht door een volwassen man, je kunt je heel goed voorstellen dat een kleuter dat inderdaad zou denken.
Het luisterboek heeft maar liefst 6 cd’s voor maar liefst 6,5 uur luisterplezier.

Raveleijn luisterboek – Paul van Loon – Uitgeverij Rubinstein – ISBN / EAN: 9789047613268 – Leeftijd: 8 -12

raveleijn01

Het verhaal:

Raveleijn… waar raven ruijters zullen zeijn

Thomas, Joost, Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa verhuizen met hun ouders van de stad naar een afgelegen dorp. Daar gebeurt iets ongelooflijks. Wanneer zij, gelokt door raven en een geheimzinnige stem, onder een oude stadspoort doorgaan, veranderen ze in ruiters te paard. Tot hun schrik komen ze erachter dat zij De Vijf zijn. Volgens een oude voorspelling moeten zij de magische stad Raveleijn en haar bewoners bevrijden van hun overheerser graaf Olaf Grafhart en zijn monsterlijke wezens. Het lot van Raveleijn ligt in handen van Thomas en zijn broers en zussen. Maar hoe komen ze aan de magische krachten die nodig zijn om Raveleijn te bevrijden? En welke rol speelt het mysterieuze meisje Samira?

Juf Sanne zegt:

Raveleijn is een stoer boek. Paul van Loon schreef het boek en het is vertaald naar een spectaculaire show speciaal voor de Efteling. Mijn dochter (7) heeft de show gezien en was op slag verliefd. Verliefd op het verhaal, de hoofdrolspelers en Paul van Loon. Tijdens onze vakantie zal dit luisterboek wel continu opstaan. Maar dat is zeker geen bezwaar. Raveleijn is spannend en wordt waanzinnig goed voorgelezen door Jan Meng. Ook ouders zullen plezier beleven aan het boek. De hoofdstukken zijn kort en het verhaal verloopt vlot. Wil je een stuk van de proloog van het boek beluisteren? Klik dan hier.

De kronieken van Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast – C.S. Lewis – Uitgeverij Rubinstein – ISBN / EAN: 9789054447405 – Leeftijd: 7 – 12

narnialuisterboek01

 

Het verhaal:

Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt worden de vier Pevensie-kinderen Peter, Susan, Edmund en Lucy naar het platteland gestuurd om daar de zomervakantie door te brengen in een groot huis met een oude professor. Omdat het regent gaan de kinderen binnen verstoppertje spelen. Lucy, de jongste, besluit zich te verstoppen in de grote kleerkast die ze in een lege kamer vindt. Maar hoe verder ze de kleerkast inloopt hoe minder het begint te lijken op een kleerkast. Plotseling realiseert ze zich dat ze in een bos staat. Lucy is in de mysterieuze wereld van Narnia terecht gekomen.

Als ze de rest van de kinderen naar Narnia haalt, worden ze geconfronteerd met een eeuwenoude strijd tussen de legers van ‘het goede’ aangevoerd door de reusachtige leeuw Aslan, en de legioenen van ‘het kwade’ onder leiding van de Witte Tovenares.

Juf Sanne zegt:

De kronieken van Narnia is een zevendelige kinderboekenserie en wordt beschouwd als een absolute klassieker in de kinderliteratuur. C.S. Lewis schreef het sprookje voor zijn petekind. Het begint ook echt met de zin: ‘er was eens’. De leeuw, de heks en de kleerkast is een zeer verrassend sprookje. Hoe je in een andere wereld een prinses kunt worden om vervolgens terug te keren naar de eigen wereld en geen dag ouder dan dat je in de andere wereld stapte. Wonderlijk, heerlijk en absoluut te begrijpen waarom dit zo’n geweldig succes is geworden. Job Schuring leest het boek op 4 cd’s in ruim 4 uur voor. Als het uit is, wil je het nog een keer horen. En dat kan natuurlijk gewoon. Lang leve het luisterboek!

Jubelientje wordt wild luisterboek – Hans Hagen – Uitgeverij Rubinstein – ISBN / EAN: 9789047603412 – Leeftijd: 4 – 8

jubelientjeluisterboek01

Het verhaal:

Op Koninginnedag gaat Jubelientje samen met Dirk-Jan naar de vrijmarkt in de stad. Bij oma in de auto. Ze verkopen bosjes lelietjes-van-dalen en dozen met laarzen, kleren, borden en glazen. Dat ruimt lekker op! Maar geld moet rollen: ze duikelen zelf ook weer ‘nieuwe’ spullen op: een paardrijcap voor Dirk-Jan, een trompet en een judopak voor Jubelientje. Eindelijk kan ze op les. Ze heeft zelfs al een nieuwe bijnaam: Judolientje. Maar judo valt (letterlijk) tegen – ze belandt met een zwaai op de mat, haar voegveeg wil maar niet lukken.Gelukkig heeft Jubelientje nog andere plannen: balletles, muziek, hoogspringen, toneel… En denksport – daar is ze heel goed in. Bijzondere dingen bedenken kan ze als geen ander. Woorden waarin dieren verstopt zitten, een uitvinding waarmee ze wereldberoemd wil worden.

Juf Sanne zegt:

Als je het luisterboek open slaat, lees je een korte uitleg van Hans Hagen over de titel van het luisterboek. Ik moest daar al erg om lachen. Jubelientje heeft volgens hem een eigen wil en haar wil is wet. Jubelientje is een heerlijk stoer, eigenwijs en vooral ook heerlijk grappig. De verhaaltjes zijn precies goed qua lengte en de tijd vliegt voorbij als je deze cd luistert. Met een leuk liedje gezongen door Willem Nijholt, voorgelezen door de auteur zelf beleef je een leuk uurtje waarin groot en klein zeker dubbel zullen liggen van het lachen.

De rode prinses – Paul Biegel – Uitgeverij Rubinstein – ISBN / EAN: 9789047603412 – Leeftijd 4+

rodeprinses02

Het verhaal:

De twaalfjarige Rode Prinses wordt ontvoerd door de drie gemene rovers Holz, Bolz en Schwanenstolz, als zij voor de eerste keer buiten het paleis komt. Niemand had ooit de Rode Prinses gezien, want zij was opgegroeid binnen de muren van het Witte-Torenpaleis. Pas op haar twaalfde verjaardag kwam zij naar buiten om in een feestelijke rijtoer aan het volk te worden getoond. Het was een lange stoet met allemaal plechtige personen; pas aan het eind verscheen de rode koets waarin de twaalfjarige met haar rode haren gezeten was. Het volk rekte de hals om haar eindelijk te zién, maar vóór de eerste glimp gebeurde er iets verschrikkelijks: woeste rovers sprongen tevoorschijn en ontvoerden de prinses met koets en al in een wilde rit de stad uit, de wildernis in.

‘Vreselijk vreselijk!’ is het eerste wat iedereen denkt. Maar dan beginnen sommigen zich af te vragen of het niet allemaal is gespééld, of de Rode Prinses wel echt bestáát – niemand heeft haar immers ooit te zien gekregen? En dat roodharige meisje in vieze kleren, dat moederziel alleen door de wildernis doolt, is dat een prinses? Elk meisje van twaalf met rode haren kan wel zeggen dat zij de Rode Prinses is. en dat brengt sommigen op een idee…

Juf Sanne zegt:

De rode prinses is een grappig boek voor kinderen vanaf 8 jaar. Over een prinses die ontvoerd wordt en eindelijk de wereld krijgt te zien. Ze verwacht wel dat haar ontvoerders naar haar pijpen dansen. Ondertussen bedenken anderen sluwe plannen om een slaatje te slaan uit de ontvoering van de prinses. Een boek vol spanning, humor en verrassende wendingen. Geniet ruim 3 uur van deze klassieker van Paul Biegel voorgelezen door Isa Hoes.