Uniek cadeau van de jarige uitgeverij Lemniscaat!

UItgeverij Lemniscaat bestaat 50 jaar en juf Sanne viert dit jubileum mee met maandelijkse prijzen. Deze maand is de prijs wel extra bijzonder! Wil je weten waarom? Lees dan vooral verder.

grimm03

Het boek:

De sprookjes van Grimm zijn niet weg te denken uit onze samenleving. Tussen de beroemde begin- en eindzinnen ‘er was eens…’ en ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ spelen zich talloze avonturen af waarin hordes kabouters, kwaadaardige wolven, toverfeeën en boze stiefmoeders figureren. Maar bijna altijd weet het goede (hoewel soms op het nippertje) het kwade te overwinnen, en het kind kan weer gerust gaan slapen.

Wat echter ontbrak, was een uitvoering die oogt als een prentenboek; een boek waarmee kinderen niet alleen kunnen wegdromen bij de betoverende verhalen, maar waarin ook op iedere pagina een illustratie te zien is, waarbij geen twee prinsessen hetzelfde zijn en ieder sprookje zijn eigen sfeer heeft.

Zo’n uitgave is er nu: de nieuwe Grimm, waarvoor Charlotte Dematons honderden fullcolour illustraties maakte – soms paginagroot, een geheel vormend met de tekst, soms kleine miniatuurtjes die losjes door de sprookjes zijn gestrooid. Ria van Hengel maakte een geheel nieuwe vertaling van de complete oorspronkelijke Duitse uitgave, waarbij zij erin geslaagd is de sprookjes op een heldere, toegankelijke manier te verwoorden zonder dat de rijke beeldtaal van de oorspronkelijke tekst verloren is gegaan.

Klik op lees verder om door te gaan.

Juf Sanne zegt:

Dit boek telt maar liefst 558 pagina’s puur voorleesplezier. Alle sprookjes van Grimm geïllustreerd door niemand minder dan Charlotte Dematons. Ze levert ware kunstwerkjes in dit rijk geïllustreerde boek die werkelijk een lust voor het oog zijn. Drieënveertig bekende en minder bekende sprookjes zijn er in het boek te vinden. Natuurlijk mogen de klassiekers: Repelsteeltje en Hans en Grietje niet ontbreken maar je vindt ook sprookjes die je minder bekend voor zullen komen. Ken je bijvoorbeeld het sprookje Jorinde en Joringel, Jan en Grietje of De groente-ezel? Alle sprookjes van Grimm worden verteld. Je zult er geen genoeg van krijgen, het boek voelt als een soort schat in je handen. En je kunt een wel heel bijzonder exemplaar winnen. Charlotte Dematons heeft het te winnen boek voorzien van een unieke handgetekende illustratie! Wauw! Wat een prijs!

Prijsvraag:

Wil jij dit unieke boek winnen? Beantwoord dan de volgende twee vragen:

  1. Waarom noem ik deze prijs uniek?
  2. Noem jouw lievelingssprookje van Grimm (of nog beter, het lievelingssprookje van jouw klas) en geef ook waarom het een favoriet van je is. (Hint: kijk op wikipedia voor een volledig overzicht van de sprookjes van Grimm)

De winnaar van het unieke sprookjesboek Grimm is: Patrick Heuchemer. Van harte gefeliciteerd, Patrick!

Mail de antwoorden voor 12 juli naar Juf Sanne. De winnaar wordt 12 juli op deze pagina bekend gemaakt.