Willewete wedstrijd

Willewete is een bijzonder leuke informatieve serie van Uitgeverij Clavis voor kleuters en groep 3. Ik ben er zeer van gecharmeerd en heb het al meerdere keren over deze serie gehad. Er zijn maar liefst vijf nieuwe titels uit waar ik je graag wat over vertel. En dat is nog niet alles want van Uitgeverij Clavis mogen we maar liefst 5 boeken weggeven. Lees vooral verder om er achter te komen hoe je één van de nieuwe titels kunt winnen.

Willewete  Naar het ziekenhuis – Netty van Kaathoven & Marjolein Hund  – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044819458

willewetenaarhetziekenhuis

Het boek:

Wil je alles weten over het ziekenhuis? In dit boek leer je er alles over. Wanneer moet je naar het ziekenhuis? En wie kom je daar allemaal tegen? Je ontdekt welke verschillende afdelingen en dokters er zijn. Je komt te weten dat naar het ziekenhuis gaan soms leuk is, als er een kindje geboren wordt bijvoorbeeld, en niet altijd eng. In dit boek vind je ook een gedicht, twee knutselpagina’s en een grote uitklappagina. Door de miniquiz word je een echte ziekenhuisexpert! Een informatief prentenboek over het ziekenhuis.

Juf Sanne zegt:
Een enorm pluspunt van de Willewete serie is dat ze vertrekken vanuit een voor een kind herkenbare situatie. In het geval van Willeweten naar het ziekenhuis begint het boek met Stef die bij de huisarts op de onderzoekstafel zit met enorme oorpijn. De dokter besluit dat Stef buisjes moet en verwijst hem door naar het ziekenhuis. De nieuwsgierigheid wordt al behoorlijk gewekt door de inmiddels bekende halve pagina. Want wat zal er achter zitten?
Stef mag eerst het ziekenhuis eens bekijken en daar komt hij nog veel meer kinderen tegen met diverse herkenbare kwalen zoals het knippen van de amandelen of een gebroken arm.
Er wordt veel besproken over het ziekenhuis op een mooie en goede manier. Het lijkt alsof de auteur, Netty van Kaathoven, met je praat via het boek met veel warmte en een vleugje humor. Erg bijzonder geschreven, ik vind het prachtig. Ook de tekeningen van Marjolein Hund zijn schitterend. Schatten van kinderen, mooie duidelijke tekeningen met veel sfeer door kleur en een lust voor het oog. Dit boek is absoluut een aanrader. Beauty van een aanvulling in de Willewete serie en mijn nieuwe favoriet.

Willewete  De hond – Jozua Douglas & Hiky Helmantel – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044819458

willewetedehond

Het boek:

Wil je alles weten over honden? Welke hondensoorten bestaan er allemaal? Hoe kun je een hond blij maken? En wat doet hij als hij blij is? Hoe oud kan een hond worden? En wat gebeurt er op een hondenshow? Op deze en vele andere vragen krijg je in dit boek een antwoord. Met een leuke strip, een liedje en een gedicht, een knutselpagina en een grote uitklappagina. Door de miniquiz word je een echte hondenexpert! Een informatief prentenboek over dieren in de natuur, namelijk honden.

Juf Sanne zegt: 
Lotte wil graag een hond maar dat is wel een hoop werk. Ze mag oefenen met Duffy, de hond van opa. Ze maken Duffy mooi om mee te doen met een echte hondenshow! Opa leest eerst een boek voor over honden en de verzorging ervan. Dat vind ik leuk bedacht, het lijkt dus net alsof je naar opa luistert. Het boek staat vol handige feiten waarvan ik er zelfs een paar niet wist. De tekeningen zijn vrolijk en humoristisch, een perfect compliment voor de tekst. Ik vind het super dat de auteur aangeeft dat een hond veel aandacht en verzorging nodig heeft. Ook geeft de auteur goeie tips over hoe je gedrag van een hond moet interpreteren, echt handig voor jonge kinderen om te weten. Een absoluut pluspunt is dat het liedje bedacht is op een bestaande melodie. Leuk boek in de categorie natuur.

Willewete Dolfijnen – Barbara van Rheenen – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044820164

willewetedolfijnen

Het boek:
Wil je alles weten over dolfijnen? In dit boek leer je veel soorten dolfijnen kennen. Waar komen ze allemaal voor in de wereld? Wat eten ze? Wie zijn hun grootste vijanden? Hoe communiceren ze? Je vindt in dit boek ook een mooie, grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Barbara van Rheenen is een echte specialist in het illustreren van dolfijnen.

Juf Sanne zegt:
Barbara Rheenen schreef dit boek in samenwerking met twee experts van Naturalis. Het resultaat mag er zijn. Een prachtig boek met een goed gedoseerde hoeveelheid tekst, leuke weetjes en een lief versje. Ik had zelf ook wel een skelet van een dolfijn willen zien en misschien op schaal de verschillende groottes van de dolfijnen.
Aan het eind van het boek vind je weer de bekende knutselsuggesties, de mini-quiz en een zoek de verschillen spel. Wat fijn dat er deze keer de antwoorden bij staan!

Willewete Op reis met het schip – Pierre Winters & Tineke Meirink – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044819830
willeweteopreismethetschip

Het boek:
Wil je alles weten over op reis gaan met het schip? In dit boek ontdek je welke schepen er allemaal bestaan, van vroeger en nu. Hoe ziet een cruiseschip eruit? Wat moet je allemaal doen voor je met het schip kunt vertrekken? Wie werken er allemaal op een cruiseschip? Je vindt in dit boek ook een mooie grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een boeiend informatief prentenboek over op reis gaan met het schip.

Juf Sanne zegt:
Pierre Winters & Tineke Meirink zijn inmiddels een dynamic duo. Zij schreven en illustreerden samen alle boeken met een vervoersthema in de Willewete serie in de categorie De wereld. Na Op reis met het vliegtuig, Op reis met de auto en Op reis met de trein komt nu Op reis met het schip uit. Zoals ik inmiddels van de auteur gewend ben wordt alles rondom het schip besproken. De geschiedenis van boten, verschillende soorten schepen, de haven, voordat je aan boord gaat, wie werken er op een schip en de uitklappagina bevat een prachtige doorkijkplaat om het schip van binnen te bekijken. Zoals altijd een zeer compleet boek zonder dat de tekst overheerst. Zeer bruikbaar bij de thema’s vervoer, op reis en beroepen.

Willewete Naar de camping – Reina Ollivier & Madeleine van der Raad – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044819434
willewetenaardecamping

Het boek:
Elke zomer gaan duizenden kinderen kamperen. In dit boek ontdek je alles wat je wil weten over een vakantie op de camping. Je vindt ook een grote uitklappagina en door de miniquiz word je een echte kampeerexpert!
Een informatief prentenboek over de camping.

Juf Sanne zegt:
In de categorie Veel te doen is de nieuwste Willewete: Naar de camping. En tjonge wat is er veel te doen op de camping. Het boek bevat veel tekst waarin alles, en werkelijk alles wordt besproken over de verschillende mogelijkheden om te kamperen en de verschillende campings. Op de grote uitklappagina staan diverse zoekopdrachten en natuurlijk staan er weer de bekende knutselsuggesties en miniquiz. Handige titel bij de thema’s vakantie en zomer.

Willewete winne!

Je kunt één van de vijf genoemde boeken winnen op jufsanne.com dankzij Uitgeverij Clavis. Meedoen is simpel.

Geef aan welk boek jouw klas zou ‘wille winne’ en mail dit antwoord naar juf Sanne o.v.v. willewete winne. Vergeet je adres niet te vermelden!
De winnaars zijn bekend.
Naar de camping: Aide Balk uit Den Haag
De hond: Petra Konijn uit Spanbroek
Op reis met het schip: Sharon v/d Straaten
Naar het ziekenhuis: Juf Anne-Fleur uit Veen
Dolfijnen: Vanessa Niemantsverdriet uit Poeldijk

Alle winnaars van harte gefeliciteerd! Uitgeverij Clavis stuurt jullie het boek toe en we wensen jullie ontzettend veel leesplezier. Laten jullie nog eens horen hoe jullie de boeken vonden?