Prijsvraag: Springende pinguïns en lachende hyena’s

Lemniscaat bestaat 50 jaar en juf Sanne viert dat fantastische jubileum mee met steeds een bijzondere actie. Deze maand het prachtige boek van Marije Tolman en Jesse Goossens: Springende pinguïns en lachende hyena’s.

springendepinguins02

Lees verder om meer over het boek te weten te komen en hoe je het kunt winnen …

Het boek:

Als een kameel kwaad wordt, kotst hij groen maagslijm over je heen.
Een giraf kan zijn eigen oren schoonlikken.
Een luiaard beweegt zo langzaam dat er groene algen tussen zijn haren groeien.
Zelfs een blinde kameleon neemt de kleur van zijn omgeving aan.

Jesse Goossens vertelt de meest merkwaardige, grappige, bizarre, ongelooflijke, vieze en vreemde feiten over vijftig uiteenlopende dieren. Op haar eigen onnavolgbare wijze illustreert Gouden Penseel-winnares Marije Tolman de weetjes in vijftig grote kleurige prenten. Bij iedere illustratie schiet je in de lach. Ze weet de dieren neer te zetten zoals je ze nog nooit hebt gezien. Maar de feiten zijn allemaal waar… na het lezen en bekijken van Springende pinguïns en lachende hyena’s is geen dier nog hetzelfde.

springendepinguinslachendehyenas01

Juf Sanne zegt:

Deze bijzondere uitgave streelt het oog met zijn prachtige platen en intrigeert met zijn korte teksten met een weetje over een dier. De platen ogen simpel maar er valt bijzonder veel te zien en zijn zeer geestig. De weetjes zijn echt verrassend en smaken naar meer. Het daagt uit om nog meer bijzondere weetjes over dieren op te zoeken. En als jij een van de drie prachtige exemplaren zou willen winnen is dat ook precies de opdracht!

De prijsvraag:

Het boek staat vol met bijzondere weetjes over dieren:

De voortanden van een bever houden nooit op met groeien. Hij houdt ze op de juiste lengte door heel veel te knagen.

Een luiaard klemt zich zo goed vast aan zijn tak, dat hij daar zelfs blijft hangen als hij dood is.

Een schorpioen heeft minstens zes en soms wel twaalf ogen. Toch kan hij niet goed zien.

De botjes in de pootjes van een vleermuis zijn zo dun dat hij er niet op kan staan.

(Uit Springende pinguïns en lachende hyena’s van Jesse Goosens en Marije Tolman)

Zoek zelf een grappig, ontroerend, opmerkelijk, verrassend of gek weetje over een dier waarvan jij denkt dat maar weinig mensen dit weten. Onder de inzendingen worden 3 boeken verloot. Mail je antwoord voor 31 mei naar Juf Sanne. Vergeet je adres niet te vermelden! De winnaar wordt op 1 juni bekend gemaakt.

De winnaar is Tijl Rosendaal! En dit was zijn weetje:

Een pinguïn kan niet omhoog kijken, dan valt hij namelijk om.

Gefeliciteerd Tijl! Het boek komt naar je toe!

Wat je verder nog moet weten:

De eerste drie maanden kost Springende pinguïns en lachende hyena’s slechts 15 euro! In samenwerking met de Vereniging van Dierentuinen wordt van ieder boek gekocht in een dierentuin een deel van de opbrengst aan een dierentuin geschonken.

Je kunt Lemniscaat ook op Twitter en Facebook volgen voor veel informatie over nieuwe uitgaves en speciale acties.