Nieuwe boeken onder de loep

Er zijn weer prachtige nieuwe boeken verschenen die ik graag even onder de aandacht wil brengen:

De allereerste zoen – Guido van Genechten – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044819090

allereerstezoen Sommigen krijgen het er heerlijk warm van, anderen gaan ervan zweven. Je hebt er bij wie het kriebelt tot in hun tenen en van anderen gaat hun hart sneller slaan. Wat er ook gebeurt, één ding is zeker:  zoenen is het allerleukste wat er bestaat! Maar wie is er eigenlijk ooit begonnen met zoenen? Het antwoord op deze fascinerende vraag vind je in dit hartveroverend knuffelige prentenboek.

Juf Sanne zegt:

Ik krijg altijd zo’n heerlijk gevoel bij boeken van Guido van Genechten. Het is als thuiskomen, heerlijk en herkenbaar. Ik blijf zijn boeken onweerstaanbaar vinden, een hoog schattig gehalte. Ook het boek ‘De allereerste zoen’ is om op te vreten met een heerlijke dosis humor die ik ondertussen bijna verwacht! Een hele dierentuin komt er langs in het boek en er valt genoeg te bespreken. Ik vind de platen prachtig, er is weinig afleiding de dieren staan centraal. Het boek heeft een lekker groot formaat, prima voor in de kring. Een ontzettend leuk boek voor tijdens Valentijnsdag. Een leuke extraatje ‘De allereerste zoen’ heeft zelfs een eigen Facebookpagina waarop een prachtige kleurplaat staat en andere leuke weetjes. Dat vind ik leuk!

Raad eens hoeveel ik van je hou: altijd en overal – Sam MCBratney & Anita Jeram – Uitgeverij Lemniscaat – ISBN: 9789047704959

raadeenshoeveelikvanjehou01

Wie kent Hazeltje niet? Het vertederende haasje uit Raad eens hoeveel ik van je hou dat ieders hart binnen huppelde om vervolgens een favoriet valentijns-, verjaardags- en geboortecadeau te worden.

Nu beleeft Hazeltje een nieuw avontuur. Hij verkent de grote wereld – uiteraard met Grote Haas die steeds een oogje op hem houdt – om te ontdekken dat de aller fijnste plek thuis is. Omdat Grote Haas daar is. Opnieuw een boek om verliefd op te worden

Juf Sanne zegt:

Grote Haas en Hazeltje gaan op avontuur. Samen trekken ze eropuit om de wereld te ontdekken. Van de schuilboom naar het verre veld en op de wolkenberg steeds ontdekt Hazeltje nieuwe dingen. Gelukkig is Grote Haas er om Hazeltje te helpen. Werkelijk een schattig boek in de geest van ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’. Erg leuk dat er meerdere verhalen in het boek zitten. Met prachtige tekeningen van Anita Jeram, ik vind ze warmer dan eerdere boeken, de kleuren komen beter tot z’n recht. Om lekker gezellig knus voor te lezen op de bank of over te filosoferen in de klas; wat vind jij de fijnste plek op aarde?

De kleur van de lucht – Peter Reynolds – Uitgeverij Lemniscaat – ISBN: 9789047705444

kleurvandelucht01

Marisol is kunstenaar. Dat vindt ze zelf en dat vindt iedereen om haar heen. Als ze op school een grote wandschildering gaan maken, kan ze niet wachten om aan de slag te gaan. Maar… ze kan de blauwe verf niet vinden. Hoe moet ze nou de lucht schilderen? Somber gaat Marisol naar huis. Ze piekert en piekert en piekert – tot ’s nachts in haar droom alle kleuren over haar heen tuimelen. En dan weet ze het. Op school gaat ze aan de slag. Met alle kleuren die ze vinden kan, maar zonder blauw.

Juf Sanne zegt:

“Voor Aldo Servino, die mijn blauwe verf afpakte en me leerde schilderen – en denken – in de kleur van de lucht.” Dit schrijft Peter Reynolds aan het eind van het boek. Na het boek ‘De stip’ komt Peter Reynolds weer met een prachtig boek over kunst en dingen anders te zien, verder te kijken dan je neus lang is. Dit boek kan een uitstekend opstapje zijn om met kinderen te filosoferen over kleur, kunst en perceptie. De kleuren worden sober gehouden waardoor de tekeningen die met kleur zijn een impact maken.

Nog zo’n zoekboek – Bob Staake – Uitgeverij Lemniscaat – ISBN: 9879047705239

nogzonzoekboek01

Televisie, iPad, Gameboy? Het is allemaal zo van gisteren … Nog zo’n zoekboek! doet je alles om je heen vergeten, en het duizelt je als je weer bovenkomt. Kinderen én hun ouders kunnen hun hart ophalen: na Zoek boek! verschijnt nu Nog zo’n zoekboek! Opnieuw staan Erik van Os en Elle van Lieshout garant voor de speelse vertaling.

Juf Sanne zegt:

“Kijk daar in die hoek! Nog zo’n zoekboek”. Zo begint het fantastische zoekboek van Bob Staake. Het eerste boek was al geweldig maar we kunnen met dit nieuwe zoekboek weer uren turen en op zoek gaan naar een blauwe geit, een haai en zes cadeautjes aan een trein, of zouden het er toch negen zijn. Mijn kinderen zijn dol op de zoekboeken en kunnen rustig een uur op de bank zitten zoeken naar alle plaatjes. Zet dit boek in jouw klassenbibliotheek en de kinderen zullen gefascineerd zijn. “Yes! Eindelijk het laatste groene boek gevonden!”