Jubileum actie: Win de Rekenbus van Heutink

Zoals je waarschijnlijk al weet, vieren we dit jaar onze jubileum. JufSanne.com bestaat 10 jaar en dat hebben we flink gevierd met onze bezoekers. We hebben de afgelopen maanden geweldige boeken en leermiddelen mogen weggeven. Het was ontzettend leuk om te doen en een enorm succes. Ik heb hele leuke en lieve reacties gekregen en veel aanmoedigingen om nog minimaal 10 jaar door te gaan. Ik hoop dit ook zeker te kunnen doen. JufSanne.com blijft je bijstaan en wordt  alsmaar groter, mooier en beter!

De jubileum actie loopt ten einde. De laatste actie is in samenwerking met Heutink. Ik mag van Heutink de fantastische Rekenbus met aanhanger weggeven! Een prachtcadeau dat in jouw klas zeker niet mag ontbreken. Lees de recensie en doe met met de prijsvraag om kans te maken op de Rekenbus!

Het materiaal:

  • houten rekenbus met aanhanger
  • 20 houten passagiers in rood en wit
  • 34 kunststof haltekaarten (10 kaarten met rode rand, 24 kaarten met groene rand)
  • 1 puntendobbelsteen (1-3)
  • 1 cijferdobbelsteen (1-3)
  • 1 tekendobbelsteen (+ en -)
  • 1 kleurendobbelsteen (rood en wit)

Opbouw van het spel:

De Rekenbus (zonder aanhanger) staat in de kring. 10 Kinderen hebben elk een passagier. Een kind mag met de bus rondrijden en stoppen bij kinderen met een passagier. Zij plaatsen de passagier in de bus en benoemen hoeveel mensen nu in de bus zitten. Dan rijdt de bus weer verder. Als de 10 passagiers allemaal in de bus zitten, stopt de bus steeds bij een kind die er een passagier mag uithalen. Weer wordt benoemd hoeveel mensen nu in de bus zitten.

Andere spelmogelijkheden:

• Speel hetzelfde spel met de aanhanger en 20 passagiers.
• Laat de bus willekeurig stoppen bij kinderen met en zonder een passagier. Dus bijvoorbeeld eerst 3 keer een passagier erbij. Dan 1 eruit. Dan weer 2 keer een passagier erbij enz. Benoem steeds hoeveel passagiers er in de bus zitten.

Werken met de opdrachtkaarten:

De leerkracht deelt de groene halte-kaarten uit en plaatst alle passagiers in het midden van de kring. Een kind mag het startaantal bepalen en plaatst dit aantal passagiers in de bus. Het kind rijdt de bus rond in de kring en stopt bij een ‘halte’ (een kind met een halte-kaart). Wanneer dit kind een ‘erbij-kaart’ heeft, plaatst het dit aantal
passagiers in de bus. Wanneer het kind een ‘eraf-kaart’ heeft, haalt het dit aantal passagiers uit de bus. Hierna mag dit kind de bus verder rijden tot een volgende halte.

Let op: De kinderen houden hun haltekaart open voor zich. De bus mag alleen stoppen bij een halte waar de opdracht uit te voeren is.

Variaties:

• De kinderen houden hun haltekaart ‘onzichtbaar’ vast. De bus rijdt verder naar een volgende halte wanneer de opdracht niet uit te voeren is.
• Speel het spel eerst zonder aanhanger, daarna met aanhanger.
• Voeg ook de rode halte-kaarten toe.

Werken met de dobbelstenen:

• Gebruik de stippen- of cijferdobbelsteen om aan te geven hoeveel passagiers in- en uitstappen.
• Gebruik de stippen- of cijferdobbelsteen in combinatie met de kleurendobbelsteen om aan te geven hoeveel rode of witte passagiers in- en uitstappen.
• Gebruik de stippen- cijfer- en tekendobbelsteen om uit te rekenen hoeveel passagiers er in- en
uitstappen.

Juf Sanne zegt:

Wat is de Rekenbus fantastisch materiaal, en zeker in meerdere jaargroepen te gebruiken. Het materiaal is zeer aantrekkelijk en leert kinderen spelenderwijs sommen te maken tot en met 10, en bij gebruik van de aanhanger tot en met 20. Naast de eerder genoemde mogelijkheden, zijn er nog veel meer spellen met de Rekenbus te verzinnen. Zo kun je met jongere kinderen de begrippen meer, minder en evenveel oefenen en met behulp van de dobbelstenen oefen je het gebruik van de erbij- en eraf-tekens. De mogelijkheden zijn eindelijk met de Rekenbus! Kijk zelf maar hoe leuk het is om de Rekenbus in te zetten:

Wil jij de Rekenbus van Heutink ter waarde van €190,- winnen? Dat kan! Geef antwoord op de volgende vraag en stuur het antwoord in! Uit hoeveel onderdelen bestaat de Rekenbusset? (Geef het antwoord in cijfers, en dus geen opsomming van de materialen).

Mail jouw antwoord voor 1 maart naar info@jufsanne.com. Vertel ook in het kort waarom de Rekenbus in jouw klas een aanwinst zou zijn.

De winnaar is bekend! Gefeliciteerd, Astrid Arduin! De Heutink rekenbus komt naar jouw school gereden! We wensen je veel rekenplezier.