Win: Het grote Liselotje voorleesboek

Het grote Liselotje voorleesboek – Marianne Busser, Ron Schröder en Dagmar Stam – Unieboek Spectrum – ISBN: 9789047512998

liselotje

Het boek:

Een heerlijk voorleesboek op rijm over het bekende prinsesje Liselotje. Liselotje maakt van alles mee: ze is jarig, gaat op zwemles, viert kerst, mag naar groep één, en nog veel meer. En natuurlijk speelt haar papa – de koning – een grote rol in deze avonturen. Hij kan alles steeds nét iets minder goed dan zijn dochtertje. Hij luistert vaak niet, hij is sneller bang, gauw jaloers en ga zo maar door. Als Liselotje bijvoorbeeld naar groep één mag, wil de koning ook. Als de koningin hem thuis houdt, wordt de koning heel boos. Als dat maar goed gaat…

Juf Sanne zegt:

Liselotje is een ….?
En ze woont in een …..?
In een land hier …….. ?
Waar heel veel ………. ?

Grote kans dat jij deze bovenstaande tekst kunt afmaken! Want de Liselotje boeken zijn al jaren favoriet bij kinderen, ouders en leerkrachten. Heerlijk! Ik ben dol op de boeken van Liselotje en ik vind ze zeer bruikbaar in de klas. Elk jaar weer kan ik  tijdens Sinterklaas, Kerst of Pasen binnen 1 minuut kinderen aan mijn lippen laten hangen. De tekeningen van Dagmar Stam zijn, ook voor de kinderen, erg grappig. Het hondje wordt altijd als eerste gezocht en de vader van Liselotje is natuurlijk wel een beetje gek! De voorspelbaarheid van de zinnen op rijm maakt het een perfecte activiteit om door de kinderen te laten afmaken. Het gaat eigenlijk vanzelf, de woorden vliegen uit de monden van de kinderen, met veel enthousiasme.

Als ouder heb ik de Liselotje boekjes keer op keer weer voorgelezen aan mijn dochter en begin ik weer opnieuw met mijn zoontje die steeds zo smakelijk zit te lachen om die gekke koning. Hij geniet met volle teugen, en ik geniet met hem mee!

liselotjepotje01

Wist je dit al?

Op de site van Marianne Busser en Ron Schröder kun je in de selectie kleurplaten ook een aantal kleurplaten van Liselotje vinden. Bovendien kun je elke maand meedoen met een kleurwedstrijd om leuke boeken van het gouden schrijverduo te winnen. En ben je al ingeschreven voor de Nieuwsbrief van Ron en Marianne? Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en maak je nog eens elke 2 maanden kans op één van de 10 boeken. Je kunt Ron en Marianne ook volgen op Facebook en Twitter.

Doe mee en win!

Jij kunt één van de drie gesigneerde exemplaren winnen. Wat moet je doen? Kijk op de website van Marianne en Ron en zoek op de voorpagina naar het volgende antwoord:
Hoeveel nieuwe boeken van Marianne Busser en Ron Schröder komen er in 2013 uit?

Stuur jouw antwoord in een mail voor 14 februari. Vergeet niet je adres te vermelden! Mocht je nog een leuk Liselotje moment weten, bijvoorbeeld een leuke opmerking van een kind tijdens het voorlezen van een Liselotje boekje, dan horen we dat natuurlijk ook graag!

De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd Danielle Heerens, Mariska Boelen-Abee en Inger van der Water!

Let op! Zet jouw antwoord niet in een reactie op deze blog. Zo geef je het antwoord een ander cadeau;-)