Prijsvraag: Een Benny Vreden CD-pakket voor de hele school

Deze week viert Benny Vreden mee met het Juf Sanne Jubileum. We mogen een 3 CD-pakketten weggeven met ieder 4 CD’s: Doe CD 1 & 2, Leerliedjes en Liedjes van Chris. Een pakket geschikt voor de hele school! Hieronder wat meer over de cd’s:

Doe CD’s
De Doe CD’s zijn liedjes zonder muziek. Het zijn bewegingsverhalen, reageermuziekjes en dansen voor alle groepen. Ik ben dol op bewegingsverhalen en doe dit regelmatig zonder muziek. Maar deze cd’s zijn wel bijzonder handig, het verschil in tempo geeft bijvoorbeeld een verandering in beweging aan. Bij deze cd’s komen begeleidende boekjes waarin een verhaal volledig is uitgewerkt of de beschrijving van een dans is uitgewerkt. Bij CD 2 is een aanduiding op leeftijd aangegeven. Dit is zeker handig, maar kijk vooral wat jij geschikt acht voor jouw groep. Is jouw groep gek op dansen? Probeer dan zeker een linedance en onthoud: bouw de les op in stapjes! Het hoeft niet in één keer goed. Ontzettend leuk voor een weeksluiting of gewoon een keer op een regenachtige dag of in plaats van een gymles. De liedjes hebben dus geen tekst maar wel een titel die je er vaak gewoon in kan zingen. Creatieve leerkrachten kunnen het waarschijnlijk toch niet laten en verzinnen hun eigen tekst, wat overigens heel goed kan! Veel dansplezier!

Lees verder om te zien welke nummers er op de cd’s staan, en hoe je deze CD’s kunt winnen …

Doe CD 1:
3 Liedjes – bewegings- en reageermuziekjes
– De dwergen en de reus
– In de piste
– Pas op de heks
3 Liedjes – kinderdansen
– Broekie boogie
– Loop een keertje rond
– Doe de hugga bugga
3 Liedjes – volksdansen
– Klompenklem
– In de maneschijn
– Daar kwam een oude met zijn stok
3 Liedjes – country-line dansen
– Op de prairie
– Welcome to Texas
– Don’t catch the cattle
Doe CD 2: 3 Liedjes – bewegings- en reageermuziekjes (4+)
– De beer en de eekhoorn.
– Kikkerdans
– Stuiterballen
3 Liedjes – kinderdansen (6+)
– Op de boerderij
– Piratendans
– Wij zijn cowboys
3 Liedjes – kinderdansen (8+)
– Belliesjeek
– Caribean party
– Please allow me
3 Liedjes – Dansen (10+)
– Spygame
– Funky Punky
– Never stop popping

 

Leerliedjes
De CD “Leerliedjes” staat vol met … je raadt het al, liedjes waar je iets van kunt leren! Gebruik een lied om een geschiedenis in te leiden of om over ’t kofschip te praten. Ook de tafels worden op muziek opgedreund en zelfs een verkeersles kan beginnen of eindigen met het lied “Veilige fiets”. Heeft jouw klas nog moeite met D’s en T’s? Ook daar is een leuk lied voor bedacht! De CD is geschikt voor groep 3 t/m 8.

De liedjes op de CD ‘Leerliedjes‘ zijn:

– Letterlied
– De maanden van het jaar
– Tafels op muziek
– D of dt?
– ’t Kofschip
– Dan en als
– Michiel de Ruyter
– Een veilige fiets
– Rembrandt
– Waterlied

Chris Winsemius (bekend o.a. als schrijver voor Sesamstraat en van de kleutertour in het Rijksmuseum) zegt over deze CD:

Het enige criterium waar een goed liedje aan moet voldoen is: dat het bruikbaar is. Op deze CD, 9 van zijn leukste en meest bruikbare liedjes. Ik vind zelf de canons de leukste, altijd een uitdaging om je klas dit aanleren maar als het dan lukt!

Liedjes van Chris
De vierde CD, Liedjes van Chris, bestaat uit 9 liedjes, door Chris Winsemius zelf ingezongen, met soundmix, met muziekbundel:

– Boe boe de koe is moe!
– Dol op zingen!
– Lentecanon
– Ridder Martijn en Ridder Koen
– Ringetje
– Voordringcanon
– Articuleren
– De held van Dumpelo
– Piratenlied

Prijsvraag
Wil jij voor jouw school een Benny Vreden CD-pakket winnen? Dat kan, we mogen 3 pakketten van 4 CD’s weggeven! Mail de titel van het liedje uit jouw basisschooltijd waar jij een leuke herinnering aan hebt naar: sanne@jufsanne.com, of zet het antwoord op onze Facebook pagina. Doe dit voor 21 oktober 2012, dan maken we de winnaars bekend.