Nieuwe Willewete boeken

Er zijn weer een aantal nieuwe boeken uit de Willewete serie uit. Ik ben dol op deze serie: ze zijn zeer leerzaam, veel variatie en altijd met prachtige illustraties. De boeken zijn zeer bruikbaar voor de kleutergroepen! Ontdek ze zelf:

Wille Wete Indianen – Suzan Boshouwers & Marjolein Hund – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044816846 

Het verhaal:

Wil je alles weten over indianen? In dit boek lees je meer over hoe indianen leven, welke kleren ze dragen, hoe ze jagen, wat ze eten en nog veel meer. Je vindt in dit boek ook leuke spelletjes, een grote uitklappagina van het indianenkamp en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Juf Sanne zegt:

Wille wete is een informatieve serie voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar. Binnen de serie bestaan vier categorieën; geschiedenis, veel te doen, de wereld, en natuur. Het boek Wille wete Indianen valt onder de categorie geschiedenis. Bij voorbaat zeg ik dat ik absoluut fan ben van de Wille wete serie maar ook van de illustrator Marjolein Hund. Zij heeft het fantastische logo van Juf Sanne ontworpen. Ik ben daarom lichtelijk bevooroordeeld zeg ik zonder enige schaamte of gene.

De Wille Wete serie biedt je als leerkracht perfect de mogelijkheid om met de kinderen op een leuke manier dieper in te gaan op een interessant onderwerp. Indianen is zeker een onderwerp waarvan weinig leuke boeken bestaan, daarom ben ik des te meer blij met deze uitgave. Het zal je niet verbazen als ik je vertel dat ik de platen prachtig vind, een lust voor het oog. Wat ik ook knap vind is dat er variatie in het boek zit. Ja, ook veel tekst, maar dit wordt soms speels onderbroken met kijkplaten, een liedje en aan het eind leuke spelletjes. Een pracht exemplaar binnen de Wille wete serie.

Trefwoorden: Indianen, wilde westen, Amerika, wereld


Willewete Wereldkinderen – Reina Ollivier & Eline van Lindenhuizen – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044817881

Het verhaal:

Overal in de wereld vind je kinderen. Elk kind heeft zijn eigen huidskleur, zijn taal en zijn gewoonten. Dat heeft te maken met je ouders en met het werelddeel waarin je woont. Wat doen kinderen in Afrika overdag? Eten kinderen overal met mes en vork? Zijn alle neuzen over de hele wereld dezelfde? Met welke dieren spelen kinderen uit Oceanië? En welke sport beoefenen ze in Noord-Amerika?

Juf Sanne zegt:

Dit boek valt in de categorie de wereld. Wat een plaatje dit boek, heel aandoenlijk. Het vertrekt weer vanuit een herkenbare situatie en neemt je stap voor stap zo mee de wereld in. Het vertelt je weetjes over kenmerkende eigenschappen van andere volken en culturen en ondertussen leer je nog wat over andere talen en gewoontes.Schattige tekeningen, heerlijke sfeer, knap werk!

Trefwoorden: diversiteit, wereldkennis, kinderen, culturen, landen


Willewete Op reis met de trein – Pierre Winters & Tineke Meirink – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044816402

Het verhaal:
Wil je alles weten over op reis gaan met de trein? In dit boek lees je meer over de geschiedenis van de trein. Je vindt in dit boek ook een leuk liedje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een informatief prentenboek over op reis in de wereld, namelijk op reis met de trein.

Juf Sanne zegt:

Dit boek valt in de categorie de wereld en is niet de eerste samenwerking tussen schrijver en illustrator. Al eerder maakte ze samen Op reis met het vliegtuig en Op reis met de auto. Ik vind dit boek rustig qua tekst en platen. Het is een perfecte samenwerking. Het vertelt precies genoeg en heeft per plaat ook genoeg om te bespreken. Uiterst bruikbaar tijdens thema Vakantie, op reis en vervoer.

Trefwoorden: vakantie, vervoer, trein.

 


Willewete Naar de manege – Netty van Kaathoven en Margot Senden – Uitgeverij Clavis – ISBN: 9789044818260

Het verhaal:

Wil je alles weten over pony’s en de manege? In dit boek leer je veel soorten pony’s en paarden kennen. Je ziet wat je nodig hebt om op ponyles te gaan. Hoe moet je je pony verzorgen, hoe maak je hem mooi en waarmee kun je helpen in de manege? Ook dat lees je hier. In dit boek vind je ook een gedicht, twee knutselpagina’s en een grote uitklappagina met een prachtige manege. Door de miniquiz word je een echte pony-expert!

Juf Sanne zegt:

Dit boek valt in de categorie veel te doen en zal een absolute hit zijn bij paardenliefhebbers. Margot Senden is actief op twitter en liet ons tussentijds al genieten van een aantal schetsen. Het is extra leuk om de platen nu af te zien in het boek. De opbouw van een Wille Wete boek is altijd hetzelfde. Het begint met een herkenbare situatie die met het omdraaien van een halve pagina wordt omgetoverd in een denkbeeldige, wenselijke of nieuwe situatie. In elk boek vind je een grote uitklapposter, een miniquiz, kortom vele extra’s. Sjokvol weetjes en informatie maar er zit hier en daar ook een hintje humor in dit boek. Eveneens in dit boek weer een leuk dat aansluit bij het thema. Ik vraag me af wanneer er nou eens een Wille Wete cd uitkomt met alle leuke liedjes uit de boeken op muziek.

Trefwoorden: paarden, manege, hobbies.