Gynzy digibord software – Win een abonnement van 6 maanden + workshop

Met veel plezier ben ik altijd voor de site op zoek naar bruikbare en nuttige materialen die jouw klas zouden kunnen verrijken. Mijn doel is altijd om de bezoeker te informeren en bekend te maken met nieuwe producten die de moeite waard zijn. Deze keer ben ik er absoluut van overtuigd dat ik een bijzonder product heb gevonden die het werken met een digibord een absoluut plezier maakt voor jou en jouw kinderen. Ook als je niet zo bekwaam bent in het werken met het digibord is het de moeite waard om even door te lezen.

Het bedrijf Gynzy biedt een pakket met digibordtools voor de hele basisschool. Vooral op het gebied van taal, rekenen en wereldoriëntatie zijn er tools ontwikkeld. Ook zijn er vele extra’s in het pakket m.b.t. het klassenmanagement zoals het stoplicht, ruitjespapier of de mogelijkheid om de dagindeling aan de klas te tonen.

Aan de slag
Maar laat ik bij het begin beginnen! Gynzy is erg makkelijk in gebruik. Na het verkrijgen van de inloggegevens log je in en verander je het wachtwoord in een persoonlijk wachtwoord. Daarna kun je direct aan de slag. Je kiest het ontwikkelingsgebied waarmee je aan de slag wilt gaan. Deze worden gesorteerd op populariteit maar je kunt ze ook alfabetisch laten weergeven. Aan de linkerkant kun je de keuze nog nader specificeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor praatplaten, schrijf- of woordenschatoefeningen.

Lees verder om te zien wat Gynzy allemaal kan en hoe je een gratis abonnement kunt winnen van 6 maanden, én een gratis workshop voor je school …

Gynzy zit tjokvol leuke maar vooral handige tools die je lessen op het digibord aanzienlijk kunnen verrijken zonder dat je daarvoor uren zelf achter de computer hoeft te zitten.

De tools zijn gesorteerd op groep en op ontwikkelingsgebied. Je kunt door middel van het zetten van vinkjes en het kiezen van het ontwikkelingsgebied snel en gemakkelijk de tools vinden die jij nodig hebt. Je kunt deze ook in een favorietenlijstje plaatsen. De volgende keer vind je jouw tool binnen een paar klikken terug dankzij dit handige lijstje.

Tools voor groep 1/2
Ik geef je graag wat voorbeelden voor groep 1/2 van de tools:

Taal

In het rijmspel krijgen de kinderen steeds 3 plaatjes te zien waarvan er 3 met elkaar rijmen. De kinderen slepen de rijmende plaatjes naar het hok erboven en klikken op controleren. Alles wordt auditief ondersteund in dit spel en er zijn 65 opgaven die de kinderen in de kring of zelfstandig tijdens de werkles kunnen uitvoeren.

Rekenen

Bij de tool vingers tellen kun je de kinderen opdrachten geven of met cijferkaarten zelfstandig laten werken tijdens de werkles. Je kunt ervoor kiezen om de cijfers in beeld te laten verschijnen of deze juist weg te laten.

Wereldoriëntatie en overige tools

Bij de tool drijven zinken kun je kinderen laten voorspellen of iets blijft drijven of juist zinkt.

Speciale lessen in Gynzy
Binnen het programma van Gynzy zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld het jeugdjournaal bekijken en zorgt Gynzy tijdens speciale evenementen, bijvoorbeeld de kinderboekenweek, voor leuke nieuwe lessen.

Alle schermen van Gynzy zijn voorzien van een handige toolbar. Je hebt altijd de beschikking over een digitale pen, vormen, een markeerstift, toetsenbord en vele andere extra’s. Aangezien de tools geschikt zijn voor groep 1 t/m 8 en ik nu alleen een lijstje voor groep 1/2 heb opgenoemd, kun je je waarschijnlijk enigszins voorstellen dat het pakket van Gynzy enorm rijk gevuld is. Het zou een hele lange recensie worden als ik alle onderdelen zou bespreken!

Mijn advies is daarom, probeer de digibord software van Gynzy zelf. Je kunt Gynzy geheel gratis 2 maanden lang uitproberen zonder ergens aan vast te zitten. Tijdens mijn proefperiode ben ik regelmatig op de hoogte gehouden van nieuwe lessen en mogelijkheden binnen Gynzy. Ik heb absoluut veel profijt gehad van de tools en ik niet alleen.

Reactie van een collega
Mijn collega Jorieke zei het volgende over Gynzy:

“Wat ik erg leuk vind is het rijmen, de kinderen zijn hier erg enthousiast over. Ook het rekenen voor de groepen 1/ 2 is erg leuk. Het sluit natuurlijk super goed aan op de CITO. Maar ook de mozaïek oefeningen, het seriëren , het vergelijken en de dobbelstenen heb ik gedaan. Het is ontzettend leuk dat het begrijpend luisteren is en dat de kinderen erg betrokken zijn bij de les.”

De prijsvraag
Wil jij 6 maanden de tools van Gynzy in jouw klas winnen MET een gratis workshop waarbij het gehele team uitleg krijgt over de mogelijkheden van de tools? Doe dan mee met onze actie. Like/share JufSanne en Gynzy op Facebook en vertel me waarom je deze prachtige prijs voor jouw school wil winnen! De actie loopt tot 5 november 2012.