Dag van de leraar wordt week van de leraar!

Vandaag, 5 oktober is de dag van de leraar. Ouders en kinderen kwamen massaal met bloemen, taart en andere attenties op school aan om de waardering voor de leerkracht uit te spreken. Bijzonder attent natuurlijk. Ik spreek, met dank aan Unieboek Spectrum, bij deze graag mijn waardering uit voor mijn collega’s en bombardeer de dag van de leraar tot de week van de leraar! Want tot en met volgende week vrijdag kun je meedoen met een speciale actie. Je kunt een ontzettend leuk voorleesboek winnen. Hoe? Lees verder!

Oma ontsnapt – Janneke Schotveld – Unieboek Spectrum – ISBN 9789000311965

Het verhaal:

De meeste kinderen hebben een broertje of een zusje. Tibbel niet; zij heeft een oma. Haar oma Babs woont in een huisje in de tuin van Tibbel en haar moeder. Ondanks het feit dat oma al op leeftijd is, kan ze nog de handstand en wint ze altijd op de Wii. Met oma Babs is het nooit saai. Maar opeens heeft Tibbels moeder het tuinhuisje nodig voor haar werk, en moet oma verhuizen naar een bejaardentehuis. Tibbel is het daar niet mee eens. Ze loopt weg om oma te gaan bevrijden. Dat is nog niet zo simpel als ze dacht …

Juf Sanne zegt:

Toen ik het boek van Oma Ontsnapt voor het eerst in mijn handen had dacht ik in eerste instantie dat het een Superjuffie boek was. Immers, dezelfde illustrator en dezelfde schrijver. Maar niets was minder waar, het is een compleet nieuw boek met een nieuwe bruisend idee van schrijfster Janneke Schotveld.

We beleven als lezer een bijzondere week in het leven van Tibbel en haar oma Babs. Alle hoofdstukken uit het boek bevatten een dag in de week. Als een leuke hippe oma door haar dochter wordt afgescheept naar een bejaardentehuis, besluit Tibbel, haar kleindochter, om haar te gaan opzoeken. Samen ontsnappen ze uit het bejaardentehuis en beleven daarna de tijd van hun leven. Dit tot groot chagrijn van de moeder van Tibbel. Te veel verklappen zou zonde zijn, ik wil alleen maar zeggen dat het boek met veel humor geschreven is en ontzettend leuk is om voor te lezen in de klas. Wat wel een klein aandachtspunt is, ik lees altijd graag een hoofdstuk voor. Nu zijn de hoofdstukken in dit boek soms wel 30 pagina’s, dus laat het hoofdstuk idee maar varen en kies een “cliffhanger” om te stoppen. Er zitten er genoeg in het verhaal en het maakt het heel spannend voor de kinderen en extra leuk als je het boek weer oppakt om weer voor te lezen.

De week van de leraar
We maken van de dag van de leraar, de week van de leraar en verbinden daar een leuke prijs aan! Vertel ons het leukste, liefste, aardigste, schattigste compliment die je ooit als leerkracht hebt gekregen. Onder de inzendingen worden 2 boeken van Oma ontsnapt verloot. Je kunt meedoen tot en met 12 oktober 2012. Je kunt mailen of je reactie op Facebook achterlaten. Ik, juf Sanne, zou het ook wel leuk vinden als je een leuk complimentje voor deze attente uitgever weet te bedenken;-)