Clavis Wedstrijd

Uitgeverij Clavis viert mee met het Juf Sanne Jubileum, we mogen 5 boeken weggeven! Je kunt één van deze boeken winnen door de website JufSanne.com eerst te ‘liken’ en dan te delen via Facebook. Je doet dit door op deze pagina te klikken op de Facebook ‘Vind ik leuk’ en de ‘Verzenden’ buttons. Ga daarna naar onze Facebook pagina en geef verder aan welke van deze 5 titels jij zou willen winnen. De winnaars maken we bekend op 21 september 2012. Veel succes!

De boeken die je kunt winnen zijn:

Kever Kurt waait weg van Thaïs Vanderheyden

Leuke titel die je uitstekend in de herfst kunt gebruiken of tijdens ander seizoenen met winderige dagen. Ik vind de boeken van Thaïs lief, zoet en om op te vreten.

Kever Kurt houdt van zijn bruine pak en van elke dag hetzelfde, maar zeker niet van verrassingen. Op een dag zorgt een windvlaag ervoor dat Kurt een eind van zijn vertrouwde huisje wordt weggeblazen. Hij probeert zo snel mogelijk weer thuis te komen. Onderweg ontmoet Kurt veel nieuwe vriendjes en ontdekt hij de wereld.
Op elke plaat valt weer veel te bekijken, te benoemen en te tellen. Een favoriet boek van mijn zoon die wel een beetje lijkt op kever Kurt. We zullen dit boek nog vaak voor hem voorlezen.

Kever Kurt waait weg is te koop bij Bol.com voor EUR 14,95


Grote Anna leert lezen en rekenen – Kathleen Amant  – Uitgeverij Clavis – Isbn: 9789044817775

Kleine meisjes worden groot, dus ook Anna. Er zijn al drie andere Grote Anna titels uitgekomen, en deze vierde titel kon voor mij niet op een beter moment komen! Mijn dochter is met Anna groot geworden en nu kan ze nog steeds genieten van de verhalen van Anna door deze nieuwe serie. Dit boek kwam voor haar precies op tijd. Volgende week begint ze in groep 3 en ze heeft al wat kriebels in haar buik. Ze vindt het erg spannend. Gelukkig heeft Anna precies hetzelfde maar maakt ze al snel vrienden in haar nieuwe groep. We doorlopen een volledige dag bij Anna op de grote school van de reken- en taalles tot het overblijven en de gymles. De tekeningen zijn heerlijk vrolijk en gezellig maar wel wat stoerder in vergelijking met de ‘gewone’ Anna boeken. Anna is immers groter dat moet ook goed te zien zijn. De reactie van mijn dochter na het lezen van Grote Anna leert lezen en rekenen? Wat vet zeg, Anna gaat ook naar groep 3! Net zoals ik! 

Op de site van Kathleen Amant staan leuke kleurplaten van Anna: http://www.amant.be/downloads

Grote Anna leert lezen en rekenen is te koop bij Bol.com voor EUR 14,95


Dat is toch heel gewoon van Thaïs Vanderheyden

Het leuke aan dit boek is dat het voor meerdere thema’s te gebruiken is. Post, huisjes, familie, dieren, vrienden en beroepen komen er allemaal in voor. Nog een leuk detail is dat er ook een zoekopdracht in is verwerkt. Ik zou er geen telopdracht van maken want op 1 tekening heeft er 6 gevonden en op de volgende tekening heeft hij er maar 5 aan. Ook heeft hij op het eind miraculeus ineens al zijn schoenen. Desalniettemin vind ik het zoeken van de schoentjes een leuke manier om de plaat goed te bestuderen.

Het verhaal is enorm schattig, het gaat over duizendpoot Miel die de post rond brengt bij de bewoners van de Bonte Beuk. Een bonte verzameling dieren die allemaal een andere gezinssamenstelling hebben. Maar dat is toch heel gewoon? Het moderne gezin is een gezin in alle vormen en maten en ik vind het bijzonder goed dat er een boek uitgekomen is die dit laat langskomen. Uniek vind ik het. Fan van dit boek!

Dat is toch heel gewoon is te koop bij Bol.com voor EUR 15,95


Jouw kleur, mijn kleur van Mylo Freeman

Vandaag is het Tasja’s eerste dag in haar nieuwe klasje. Tasja is nog wel wat verlegen, maar de juf ziet er gelukkig heel lief uit. Wanneer de les begint gaan alle kindjes in een halve kring zitten. Tasja kijkt aandachtig naar al die verschillende gezichtjes om haar heen. Geen enkel kindje lijkt op haar. Zoveel verschillende kleurtjes … De juf vraagt aan alle kindjes om iets over zichzelf te vertellen.

Zeer geschikte titel voor tijdens de kinderboekenweek. Prachtige kleuren, een lief boek.

Jouw kleur mijn kleur is te koop op de site van Clavis voor EUR 14,95


Nana en het Roversbos; De verrassing van Ann Lootens & Linde Faas

Nana woont samen met tante Dora en de drie rovers Niek, Viek en Riek in het roversbos. De dieren zijn haar beste vrienden, maar vandaag heeft niemand tijd voor haar. Kraai, Merel, mevrouw Wezel en mevrouw Eekhoorn, niemand heeft tijd voor een praatje. En iedereen doet zo geheimzinnig. Hebben ze iets te verbergen misschien? Maar wat?

Met dit prentenboek start Clavis met een gloednieuw leren lezen concept. Kleuters maken in enkele prenten-boeken kennis met de leuke karakters: Nana, tante Dora en de rovers. Eens ze vertrouwd zijn met deze figuren gaan ze in volgende boeken spelenderwijs over naar leren lezen met kleine avi-verhaaltjes, spelletjes, rebussen en nog veel meer leuks. Ann Lootens is in Vlaanderen dé expert in het schrijven van vlotte en leuke AVI-boeken.