Kinderboekenmuziek.nl recensie en prijsvraag

Al eerder heb ik jullie iets verteld over kinderboekenmuziek.nl, maar ik doe dit graag nog een keer. Kinderboekenmuziek.nl is een initiatief van Liesbeth van den Berg. Zij maakt liedjes en lesbrieven bij bestaande kinderboeken. Ik vind het een gat in de markt, altijd al als ik met een boek werkte in de klas, miste ik leuke liedjes om te zorgen dat écht alle ontwikkelingsgebieden aan bod te kwamen.

De samenvatting van de vorige recensie:

  • De site heeft een alfabetische lijst met een zeer gevarieerd en gevuld aanbod voor zowel peuters als kleuters.
  • Je kunt lessen direct downloaden en dus meteen aan de slag.
  • De liedjes worden altijd aangeboden met zang en een karaoke versie.
  • Er worden veel suggesties gedaan die van toepassing zijn op de tijd van het jaar
Lees hier de hele recensie nog een keer.

Omdat we vanwege het Juf Sanne 10 jarig jubileum helemaal in de feeststemming zijn, heeft Liesbeth voor JufSanne.com een nieuw liedje gecomponeerd, welke je gratis kunt downloaden op de feest pagina. Binnenkort, in ieder geval altijd eerder dan dat je er klaar voor bent, begint de Kinderboekenweek 2012 met het thema “Hallo Wereld”. Kinderboekenmuziek.nl heeft ook dit jaar weer een leuk pakket ontwikkeld waarmee je direct aan de slag kunt. Lees verder om te zien hoe je dit pakket kunt winnen …

De gevaarlijke reis van Max Velthuijs

Koning Leo heeft een belangrijke brief geschreven aan zijn beste vriend in Amerika. Zal de brief wel veilig aankomen? De trouwe dienaar van de koning besluit de zaak te controleren. En dan pas begint een gevaarlijke reis. Een reislustig boek dat goed past in het thema van de Kinderboekenweek 2012. Bij dit boek zijn 2 liedjes gemaakt en meerdere lessuggesties.

Raf

Benjamin en zijn knuffel Raf zijn onafscheidelijk. Op een dag is Raf verdwenen. Benjamin is erg verdrietig, maar gelukkig krijgt hij de volgende dag een postkaart van Raf. Hij is gevonden en maakt een reis door Afrika. Er volgen nog meer kaarten van Raf. En op een dag komt hij weer thuis.

De gele ballon

Dit schitterende prentenboek heeft geen tekst en een verhaal lijkt te ontbreken. Maar de goede kijker ontdekt al snel dat de verschillende platen van de stad, de woestijn, het oerwoud en de zee iets met elkaar te maken hebben. Telkens opnieuw duikt er een blauw autootje op, een fakir op een vliegend tapijtje, een boef in gevangenistenue, en een gele ballon.

Kikker en de vreemdeling

Op een dag komt er een vreemdeling in het bos wonen: Rat. Eend vindt dat ratten dieven zijn en brutaal en lui. Ook varkentje vindt dat ratten niet thuishoren in het bos. Maar Kikker maakt kennis met rat en hij vindt hem juist heel aardig. Een boek over vreemdelingen en anders zijn. Het past uitstekend in het thema ‘Hallo wereld’ van de Kinderboekenweek 2012, waar verschillende culturen samenkomen. Deze les kan uiteindelijk tot een mooie voorstelling leiden. Ook heel geschikt voor groep drie.

Het pakket van kinderboekenmuziek.nl is goed gevuld met mooie liedjes en suggesties dit jaar. Ik heb het al in huis en ben er al helemaal klaar voor. Dat vind ik het mooie aan kinderboekenmuziek.nl. Met één druk op de knop heb je iets waar je zelf zoveel inspiratie van krijgt dat je bij wijze van spreken wel 2 weken zou kunnen vullen! De cd met melodieën is ook aan te raden om standaard in de klas te hebben. Je kunt hier keer op keer weer nieuwe lessen mee verzinnen en ook Liesbeth maakt in haar lesbrieven veel suggesties aan de hand van deze cd.

 


Prijsvraag

Kinderboekenmuziek.nl geeft in het kader van het juf Sanne jubileum 3 van deze Kinderboekenweekpakketten weg! Heb je nog geen inspiratie voor de kinderboekenweek? Laat kinderboekenmuziek.nl je helpen!

Hoe doe je mee?

Bij welk ander boek zou jij graag een liedje zou willen, en leg kort uit waarom! Stuur je antwoord vóór 31 augustus 2012 per email naar sanne@jufsanne.com. Succes!