Jubileum prijsvraag: Malmberg boekenpakket

We vieren de komende maanden ons 10 jarig jubileum met allerlei prijsvragen en acties. De komende 2 weken trakteert uitgeverij Malmberg: we mogen 3 boekenpakketten van elk 4 boeken weggeven! Deze boeken maken onderdeel uit van de methode Kleuterplein maar zijn ook uitstekend los van de methode te gebruiken. Hieronder lees je welke boeken je kunt winnen en ook hoe je deze kunt winnen.

 


Het wolkje dat niet wachten wou van Elle van Lieshout , Erik van Os en Maaike Putman. Thema: het hele jaar rond.

Op nieuwjaarsdag wordt Wolkje geboren. De vader van Wolkje laat het sneeuwen op de wereld. Dat wil Wolkje ook, maar hij is nog te klein…

Juf Sanne zegt:

Wat een schattig boek. De prachtige platen bieden veel ruimte voor een gesprek met de kinderen over de seizoenen. En er zit weer een leuk grapje in, dat kan je wel verwachten met deze bekende auteurs. Het boek hoort bij het Kleuterplein thema ‘Een heel jaar rond’ en wordt aangeraden om in de herfst voor te lezen. Dit boek is echter ook in januari te gebruiken als je de clou van het boek doorhebt.

 


Al die boeken over beren van Elle van Lieshout , Erik van Os en Paula Gerritsen. Thema: dieren (kan ook i.c.m. de kinderboekenweek)

‘Waarom gaan bijna alle boeken over beren?’ vraagt beer. ‘Dat zal ik jou eens precies vertellen,’ zegt opa beer. ‘Luister!’

Juf Sanne zegt:

Wat heb ik hartelijk moeten lachten de eerste keer dat ik dit boek las. En eigenlijk nu nog als ik eerlijk ben.  Bijzonder leuk boek dat je goed kunt gebruiken bij het thema dieren maar ook zeker bij de kinderboekenweek. Verschillende kenmerken van dieren worden op een humoristische wijze besproken. En de kleuters waren het hartelijk eens met de beredenering van opa beer!

 


Yasmin als postbode van Carla Kollenburg en Jan Lieffering. Thema: post.

Yasmin vindt een brief, zomaar op straat! Ze weet niet voor wie de brief bestemd is. Maar gelukkig is de postbode heel slim…

Juf Sanne zegt:

Wat zo ontzettend fijn is, is dat Malmberg op mijnmalmberg.nl de platen bij het verhaal ook in digitale vorm beschikbaar heeft. Je kunt de platen groot op het scherm zetten terwijl je zelf het verhaal voorleest. Daarnaast worden er op mijnmalmberg.nl regelmatig nieuwe lessen en downloads geplaatst voor de methode Kleuterplein.

 


Alles moet anders! Mirjam Oldenhalve & Jan van Lierde. Thema: bouwen.

Loetje en haar vader gaan een héél groot huis verbouwen. Alles moet helemaal anders! Lukt dat in één maand tijd? En hoe ziet het gebouw er dan uit?

Juf Sanne zegt:

Leuk boek met veel leermomenten erin verwerkt. Uitstekende inleiding voor het thema bouwen. Kleuterplein heeft 16 thema’s verspreid over 2 mappen. De map de Seizoenen bevat thema’s die veelal langskomen in een kleutergroep bijvoorbeeld: Alles Groeit, Het Weer, Familie en Vakantie. De map Ontdek de wereld bevat 8 andere leuke thema’s zoals Post, Bouwen, Kunst, Winkel en Dieren. Met deze 16 thema’s kun je prima 2 kleuterjaren vullen en met de extra’s op mijnmalmberg.nl geef je een thema steeds weer een nieuwe impuls.

De service die Malmberg geeft bij Kleuterplein is overigens ook beschikbaar voor alle andere methodes van Malmberg. Het is echt de moeite waard om eens te kijken op mijnmalmberg.nl. Het is heel simpel, je meldt je aan en kiest de methodes waarmee je werkt. Vervolgens kun je gebruik maken van alle extra’s en word je via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van alle vernieuwingen.

 


Winnen:

 

Wil jij dit leuke boekenpakket winnen? Doe je huiswerk en maak kans! Beantwoord de drie vragen:

1) Hoeveel thema’s heeft Kleuterplein?

2) Waar geeft Malmberg extra’s weg voor gebruikers?

3) Gebruik jij op school een methode? Vertel me welke jullie gebruiken en wat je er van vindt!

Stuur je antwoord vóór 24 augustus 2012 per email naar sanne@jufsanne.com . Succes!

 

25-8-2012: De actie is inmiddels gesloten, de winnaars staan hier …