Bij ons in de straat prijsvraag

Koos Meinderts & Annette Fienieg hebben samen een nieuw boek gemaakt: “Bij ons in de straat”. Dat is op zich niet zo bijzonder want ze maken wel vaker boeken samen.

Maar in dit boek komen ze zelf ook voor en dat maakt het wel erg leuk. Je kunt het boek “Bij ons in de straat” winnen op JufSanne.com. Lemniscaat stelt 3 exemplaren beschikbaar. Hoe win je dit leuke boek? Lees de recensie en doe mee:


“Bij ons in de straat” neemt je mee door de straat van nummer 1 tot en met 11. In een rijm van voornamelijk 4 regels worden we geïntroduceerd met de bewoners van de straat, excentrieke personen in excentrieke huizen:

Bij ons in de straat
van nummer 1 tot nummer 10
wonen hele rare mensen,
kom, dan laat ik ze je zien!

Van Arie B de boef, tot de zwerver Af en Toe, de woorden en de platen horen bij elkaar. Net zoals de illustratrice en de schrijver die we op nummer 11 in het boek tegenkomen. Erg leuk boek en zeer bruikbaar in de kleutergroep. De eerste pagina laat de hele straat zien en de laatste pagina de bewoners. Je kunt leuke oefeningen verzinnen met het boek. En juf Sanne kan het toch niet laten en geeft een aantal suggesties:

  • Wie woont er op nummer 6, of andersom. Op welk nummer woont Cowboy Henkie?
  • Ga verder met het boek en verzin met de kinderen wie er op nummer 12 woont.
  • Maak een eigen straat met de kinderen. Laat de kinderen huizen knutselen en probeer een rijm van 4 regels te verzinnen.

Wil jij “Bij ons in de straat” winnen? ‘Volg’ JufSanne.com op Twitter en vertel in 140 karakters iets over jouw straat of buren. Je kunt ook een bericht op Facebook plaatsen. ‘Like’ Jufsanne.com en win!

De winnaars worden 6 juli bekend gemaakt.

Bij ons in de straat van Koos Meinderts & Annette Fienieg is te koop bij bol.com voor EUR 11,95