Boekrecensies lente 2012

Om helemaal in de lentesfeer te komen, hier een paar boekrecensies voor dit jaargetijde:


Van speurneuzen tot herrieschoppers, Mack Uitgeverij Clavis, ISBN: 9789044814002

Dit boek is er 1 uit een reeks en is geschikt voor peuters en kleuters. Het is een informatief boek met foto’s en tekeningen. Er zitten steeds leuke weetjes en vragen in verwerkt wat het boek nog leuker maakt. Dit boek gaat voornamelijk over de dieren op de boerderij en de functie en eigenschappen van deze dieren. Leuk voor op de peuterspeelzaal maar zeker ook geschikt voor een kleutergroep.

Te koop bij Bol.com voor EUR 10,95


Kip, ik heb je! Quentin Gréban, Uitgeverij de Vier Windstreken, ISBN: 9789051161915

Panda wordt beschuldigd dat hij een kippendief is. Maar hij weet van niets! Toch zijn er aanwijzingen dat er een kip aanwezig is in zijn woonwagen. Panda probeert de kip te vinden maar dit mist jammerlijk. Uiteindelijk vindt de kip Panda en helpt ‘m uit de brand. Ze worden vrienden en gaan samen op weg. Maar wat horen ze nu weer? Ontzettend grappig boek met veel humor en een zoekopdracht voor het kind op elke pagina, want waar is toch die kip!

Te koop bij Bol.com voor EUR 13,95


Vlinder vlinder, Petr Horácek, Uitgeverij de Vier Windstreken ISBN: 9789055798643

Prachtig boek over Lisa die een vlinder in de tuin zoekt. Tijdens haar zoektocht komt ze veel andere insecten tegen en uiteindelijk vindt Lisa ook haar vlinder. De uitsparingen in het boek zorgen telkens weer voor een verrassing op de volgende bladzijde. De tekst is simpel wat het boek geschikt maar voor kinderen vanaf 3 jaar. Op de laatste bladzijde wordt het kind verrast met een prachtige pop-up vlinder. Op de voorlaatste plaat kun je een zoektocht naar alle eerder gevonden dieren op touw zetten. Leuk boek, ideaal voor het thema insecten en vlinders.

Te koop bij Bol.com voor EUR 14,95


Valentijn en zijn viool, Philip Hopman, Uitgeverij Lemniscaat, ISBN: 9789047704270

Philip Hopman goes solo en met succes. Valentijn en zijn viool is een grappig boek waar ik hartelijk om heb moeten lachen de eerste keer dat ik ‘m las. Wel heb ik het boek 4 x opnieuw moeten lezen voordat ik eindelijk de clou doorhad! Een vriendin van me was wel zo snugger en kon mij deze in één keer vertellen. Valentijn speelt viool maar niet tot ieders genoegen! Wel blijkt dat zijn vioolspel nogal goed van pas komt om een paar lastige kwesties op te lossen. Een boek met veel humor in de bekende en en geliefde tekenstijl van Philip Hopman. Goed te gebruiken in thema muziek of ridders en kastelen.

Te koop bij Bol.com voor EUR 12,95


Wat doet Kobe in die doos? Axel Janssens, Uitgeverij Clavis, ISBN: 9789044815993

Leopold komt met een nieuwe fiets op school. Maar Kobe heeft daar geen oog voor, hij speelt met een doos! Hij verzint van alles en zijn vriendjes vinden het fantastisch. Uiteindelijk komt Leopold ook met de doos spelen en is het feest compleet. Bijzonder boek door het gebruik van kleipoppetjes. Tekst is in verschillende lettertype wat het soms lastig maakt om te lezen. Leuk boek over het gebruiken van je fantasie. Zeer geschikt om lekker mee en over te filosoferen met je groep.

Te koop bij Bol.com voor EUR 14,95


Krik ben ik, ik ben Krik. Hanna Kraan en Mies van Hout, uitgeverij Lemniscaat. ISBN: 9789047703877

Leopold komt met een nieuwe fiets op school. Maar Kobe heeft daar geen oog voor, hij speelt met een doos! Hij verzint van alles en zijn vriendjes vinden het fantastisch. Uiteindelijk komt Leopold ook met de doos spelen en is het feest compleet. Bijzonder boek door het gebruik van kleipoppetjes. Tekst is in verschillende lettertype wat het soms lastig maakt om te lezen. Leuk boek over het gebruiken van je fantasie. Zeer geschikt om lekker mee en over te filosoferen met je groep.

Te koop bij Bol.com voor EUR 19,95