Boekrecensie: Superjuffie!

Superjuffie, Janneke Schotveld, ISBN: 9789047514947

Elke avond lees ik mijn dochter voor. Ik ben altijd op zoek naar leuke, spannende en grappige verhalen voor haar en dat lukt best aardig. Soms beter dan andere keren, maar het is nu toch goed gelukt! Het is namelijk leuk, spannend en grappig tegelijk:

Superjuffie vertelt het verhaal over Juf Josje. Zij heeft een geheim waarbij ze regelmatig met haar werk in de knoei komt. Juf Josje kan dieren in nood horen en bij het eten van een krijtje verandert ze in Superjuffie. Superjuffie redt alle dieren en kan ook met ze praten. Is de redding voorbij dan verandert ze weer in Juf Josje en hoort ze de dieren niet meer. Haar groep komt er op een gegeven moment achter waarom de juf af en toe het lokaal uit vlucht en helpt haar te beschermen tegen de strenge directeur. Op vindingrijke wijze verzinnen de kinderen manieren om ervoor te zorgen dat Superjuffie haar belangrijke werk kan blijven doen. Een diepere verhaallijn binnen het boek maakt het spannend en zorgt ervoor dat het een uitermate geschikt boek is om voor te lezen in de klas. Het boek zit vol humor, simpele illustraties en valt bij dochter erg in de smaak.

Er is nu ook een Superjuffie verkiezing, leuk! Kijk hier voor meer details:

Superjuffie! van Janneke Schotveld is te koop bij bol.com voor EUR 12,50