Winterboeken

Wordt het dan toch nog winter? De temperatuur zal flink dalen wordt ons verteld door diverse weerdeskundigen. Zou de winter dan toch nog komen? Met deze boeken kun je in ieder geval zinvol bezig zijn over de winter in je klas:


Van suikerbomen tot sneeuwhelden. Mack, Uitgeverij Clavis. isbn: 9789044816501

Dit sfeervolle informatieve boek over de winter wordt afgewisseld met prachtige foto’s en tekeningen. Elke bladzijde gaat over een ander onderwerp wat zich tijdens de winter kan afspelen. Ook staat er op elke bladzijde een klein opdrachtje wat je samen met de kinderen kan uitvoeren. In deze serie bestaan er ook nog boeken die de lente, zomer en herfst behandelen. Ik ben als juf blij dat deze serie op de markt is gekomen. Ik miste altijd al een informatief boek dat ingaat op de kenmerken van de diverse seizoenen. De tekst is soms wat simpel maar als juf kun je daar natuurlijk je eigen draai aan geven. Daar weten wij wel raad mee, niet waar?

Te koop bij bol.com voor EUR 10,95


Vicks, de eerste stap, duik en grom van het liefste ijsbeertje van de hele wereld. Mack, Uitgeverij Clavis. isbn: 9789044817522

Op 6 december 2010 wordt in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam een ijsbeertje geboren: Vicks. Ter ere van zijn eerste verjaardag brengt Clavis een boek uit over het eerste levensjaar van Vicks. Het boek begint bij de geboorte van Vicks en neemt je mee langs belangrijke eerste ervaringen van het kleine ijsbeertje. Ondertussen leer je handige feiten over ijsberen en raak je een beetje verknocht aan Vicks, mede door de prachtige foto’s die in het boek zijn opgenomen. Ik ben enthousiast over dit boek, vooral omdat het op deze manier wel heel bijzonder wordt om Vicks in het echt te zien in Blijdorp. Het beertje uit het boek is een ware celeb! Middels het boek breng je Vicks in de klas of thuis bij je kind en met de kortingsbon die in het boek is bijgesloten kun je Vicks ook in het echt bewonderen.

Te koop bij bol.com voor EUR 13,95


De grote schaatswedstrijd. Eve Tharlet & Kate Westerlund. Uitgeverij De Vier Windstreken. isbn: 9789051161809

Alle dieren in het bos bereiden zich serieus voor op de grote schaatswedstrijd die er aan zit te komen. Pieter en Floris hebben er zelfs ruzie over wie de winnaar gaat worden. Uiteindelijk verloopt de race anders dan iedereen had verwacht, maar voor vrienden doe je alles! Leuk boek wat zeer bruikbaar is in de winterperiode in de klas. Pieter is een geleerde eekhoorn en gebruikt steeds moeilijke woorden wat af en toe komische en leerzame momenten creëert. De tekeningen zijn sfeervol en het moraal van het boek zal de kinderen aanspreken.

Te koop bij bol.com voor EUR 13,95