Recensie Schatkist DigiRegie

Graag breng ik jullie, mijn collega’s, op de hoogte van nieuwe, bijzondere, handige en zeer bruikbare materialen die op de markt komen. Dit varieert van boeken, ontwikkelingsmateriaal, werkboeken en handige websites. Deze keer wil ik het met jullie hebben over zo’n handige website die je het leven een stuk aangenamer kan maken, en dan voornamelijk voor collega’s die met de methode Schatkist werken.

Het gaat over Schatkist DigiRegie van Zwijsen.


DigiRegie helpt je bij het maken van een jaarplanning van de ankers van Schatkist. Je vult de vakantieperiodes in, dat is snel gedaan want Schatkist heeft de regio indeling van de vakanties aangehouden. Met 1 druk op de knop staan al de vakanties van jouw regio in de jaarplanning vermeld. Nu kun je echt aan het werk. Je geeft middels een dropdown aan in welke weken je met een anker wilt werken. Je kunt dit al voor het hele jaar aangeven. Daarnaast kun je ook nog notities maken. Mocht je nog niet precies weten wat jij in mei gaat doen, dan is dit helemaal geen punt. Je kunt dit altijd nog in een later stadium invoeren of veranderen.

Zodra het hele jaar gepland is, kun je per gekozen anker de activiteiten inplannen. Voorheen gaf je dit aan in een A4-tje wat achter in het ankerboekje zat. Het was een behoorlijk gepriegel en je moest vervolgens ook nog zelf een optelling maken om te kijken of je wel genoeg tussendoelen haalde. Die tijd is nu voorbij. Het inplannen van de activiteiten is nu een makkie en je wordt gedurende het hele proces geholpen door het programma. Schatkist adviseert namelijk per anker een bepaald aantal activiteiten uit te voeren zodat de garantie van een zo compleet mogelijk aanbod en het halen van de juiste hoeveelheid tussendoelen kan worden gegeven. Zodra je de activiteiten hebt ingepland en op de knop ‘bewaar’ klikt, verschijnt er een popup:

Deze pop-up geeft aan op welk gebied je nog in gebreke blijft. Zodra je in de Routines aangeeft welke je activiteiten je gaat uitvoeren, krijg je groen licht van DigiRegie. Soms is het wel wat veel klikken en zou je willen dat er een knop alles selecteren zat. Dan kon je achteraf nog wat weghalen. Maar het gemak is al zo veel groter met digiregie dat je die extra klikjes graag maakt.

DigiRegie houdt een overzicht voor je bij voor alle ingevoerde ankers en de behaalde tussendoelen. Op één A4-tje staat alles overzichtelijk vermeld. Je kunt het als pdf opslaan of afdrukken. Daarnaast kun je per anker ook alle geselecteerde activiteiten afdrukken zodat je handmatig je weekplanning kunt maken. Wat je niet hebt gekozen, staat er ook niet op. Wel zo handig.

Conclusie
Met DigiRegie heeft Uitgeverij Zwijsen wat mij betreft in een behoefte voorzien. Het maakt werken met Schatkist makkelijker, is simpel in gebruik en het is gratis! Ik zou zeggen, probeer het eens. Ik vind het een goede aanvulling en ben blij dat Zwijsen blijft luisteren naar zijn gebruikers. Ik ben benieuwd wat jullie vinden van DigiRegie.