Recensie Het Cijferwinkeltje

In 2001 kwam er een boek uit met de titel ‘het Letterwinkeltje’. Een boek geheel op rijm rond het thema letters en het bleek een schot in de roos, vooral voor leerkrachten van de onderbouw. Het boek werd gebruikt ter inleiding van diverse thema’s en op internet zijn vele foto’s van letterwinkeltjes te bewonderen. In 2007 maakten de auteurs van het boek, Marianne Busser en Ron Schröder, een cd met liedjes erbij en zo komt het dat het boek inmiddels meer dan 42.000 exemplaren heeft verkocht. Een prachtig en terecht aantal, want het Letterwinkeltje is een bijzonder boek. De kinderen zijn er dol op, dat heb ik ook persoonlijk ervaren.

Sinds een week is het boek “het Cijferwinkeltje” uit. In dit boek opent oma Blom een winkeltje vlak naast het letterwinkeltje van opa Brom …

Kwamen we in het Letterwinkeltje nog het letterschildertje tegen die de kinderen diverse zoekopdrachten gaven, nu vind je het cijferschildertje op elke pagina met een eveneens leuke zoekopdracht. Het boek behandelt cijfers en hoeveelheden maar ook begrippen zoals het sorteren van dingen, meer en minder, erbij en eraf, groter en kleiner. Alles is wederom geheel op rijm. De cd met bevat 10 liedjes die gaan over het verhaal of over cijfers in het algemeen. Op de cd staat een pdf-file waarop de tekst van de liedjes staat. Het boek is getekend in dezelfde stijl als het letterwinkeltje. De tekeningen zijn fleurig en gezellig en spreken zeer aan.

‘Het Cijferwinkeltje’,  door Marianne Busser & Ron Schröder. Met illustraties van Ingrid ter Koele. The House of Books, € 16,90.