Recensies herfstboeken

Het is herfst, en om alvast in de sfeer te komen, hierbij twee korte recensies van boeken voor het thema herfst:

De hond, de haan en de jakhals
van Piet Grobler en Beverly Naidoo, Uitgeverij Lemniscaat, isbn: 9789047703778

Dit bijzondere boek staat vol met korte verhalen afkomstig uit Afrika. De moraal is soms hard en aan jonge kinderen lastig uit te leggen. Maar het kan ook zorgen voor hele interessante gesprekken tussen de kinderen. De tekeningen zorgen voor een prachtige sfeer. Echt een aanrader, ook geschikt voor de hogere groepen.

Zoek boek
Bob Staake, Uitgeverij Lemniscaat, isbn: 9789047703761

Geweldig dit zoekboek! Mijn kinderen zijn er dol op! Er valt elke keer weer iets nieuws te ontdekken, op elke bladzijde, zoek de kegels, de pizzapunten en de boeken. En zo makkelijk is dit nog niet hoor! Des te leuker als je kinderen verrukt roepen; Ja juf! Ik heb weer een pizzapunt gevonden. De tekst is op rijm, heeft diverse kijkgaatjes en een heuse zoeklijst. Ik ben dol op dit boek!